Zašto Marko Čadež lakira nokte? Iza poteza predsednika PKS krije se važna poruka

09.02.2023 | 14:30 >> 14:55

Autor: J.N.

Iako je govorio o ozbiljnim temama, pažnju javnosti držali su nalakirani nokti te se brzo razvila polemika zbog čega to radi

Copyright Madko Cadez/Instagram

Marko Čadež, predsednik Privredne komore Srbije, gostovao je jutros u jednoj tv emisiji gde se pojavio sa lakiranim noktima!

Iako je govorio o ozbiljnim temama, razvoju, investicijama, zapošljavanju i ekonomskoj politici, pažnju javnosti  držali su upravo nokti nalakirani belim lakom, te se brzo razvila polemika zbog čega to predsednik PKS-a radi.

I  nije prvi put.

A, evo o čemu je reč.

Radi se o jedinstvenom, pozitivnom pokretu gde muškarci ohrabruju jedni druge da na društvene mreže postavljaju fotografije na kojima imaju nalakirane nokte uz haštag #PolishedMan

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by markocadez (@markocadez)

 

Akcija za cilj ima borbu protiv seksualnog i fizičkog nasilja nad decom i ženama, a pored toga i da radi na sakupljanju novca koji će se ulagati u centre za podršku deci.

Kampanja je osmišljena kao pomoć u okončanju nasilja nad ženama i decom i Marko Čadež je deo nje.

Istraživanja su pokazala da jedno od dvoje dece svake godine bude žrtva nasilja, a kad su žene u pitanju ta brojka se uvećava na jednu od tri pripadnice lepšeg pola. Približno 95% svih žrtava nasilja doživi od strane muškarca.

Zato se muškarci širom sveta pozivajuu da istupe i zauzmu jasan stav, da se osnaže i budu deo rešenja.

Bonus video

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam