Vozači, otvorite četvore oči - snega ima na pojedinim deonicama! Na granicama čekanja i do 8 sati!

08.02.2023 | 06:58

Autor: J.Stokić Jovanović

Kao i obično, vozačima se savetuje da koriste zimske pneumatike, poštuju ograničenja brzine i prilagode brzinu kretanja uslovima na putu

Copyright Foto: Opština Vlasotince

Zima u Srbiji je pokazala zube. Ova nedelja je najhladnija od početka zime, sneg je pravio probleme na planinama.

Stoga je važno da i učesnici u saobraćaju vožnju prilagode zimskim uslovima.

Prema informacijama Puteva Srbije, zbog snežnih padavina smanjeno ograničenje brzine kretanja vozila na - auto-putu E-80 u zoni tunela Bancarevo, kao i na auto-putu E-75 u zoni tunela Manajle i Predejane.

Kako se navodi nakon prestanka snežnih padavina, biće vraćeni redovni uslovi u odvijanju saobraćaja, a u slučaju novih snežnih padavina, na snazi će biti smanjeno ograničenje brzine kretanja vozila.

Kao i obično vozačima se savetuje da koriste zimske pneumatike, poštuju ograničenja brzine i prilagode brzinu kretanja uslovima na putu.

Putevi Srbije savetuju maksimalan oprez pri vožnji, jer, zbog mogućih niskih temperatura u jutarnjim i večernjim satima, postoji mogućnost pojave mestimične poledice na putevima, pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura, kao i na putnim objektima.

 

Na graničnom prelazu Bezdan teretnjaci čekaju 8 sati

AP Photo/Visar Kryeziu
 

 

Kada je reč o sitiuaciji na graničnim prelazima, Auto-moto savez Srbije (AMSS) navodi da na graničnom prelazu Bezdan teretna vozila jutros na izlazu čekaju osam sati.

Na graničnim pelazima Horogoš i Batrovci teretnjaci se jutros zadržavaju tri sata, dok se na Kelebiji i Šidu čeka dva sta. Kako je navedeno u saopštenju, na graničnom prelazu Gradina teretna vozila se jutros na izlazu zadržavaju sat vremena.

Na ostalim graničnim prelazima nema dužih zadržavanja za sve kategorije vozila.  

 

Bonus video

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam