Građani Srbije danas mogu da putuju u Severnu Makedoniju bez PCR testa, ali moguća je promena odluke

19.10.2020

08:02 >> 20:45

0

Autor: M.V.

Odluka će narednih dana biti revidirana

Građani Srbije danas mogu da putuju u Severnu Makedoniju bez PCR testa, ali moguća je promena odluke
Copyright Tanjug/ Zoran Žestić

Građani Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine od danas mogu da putuju u Severnu Makedoniju bez PCR testa na koronavirus, saopštila je vlada te zemlje, međutim, kako je dopunjeno u saopštenju, ta odluka će narednih dana biti revidirana zbog novonastale epidemiološke situacije.

Odluka da granice ove zemlje budu otvorene i bez PCR testa doneta je pre šest dana, a danas je stupila na snagu, prenosi portal Plus info.

Premijer Severne Makedonije Zoran Zaev je, kada je objavio tu informaciju, apelovao da se putovanje svede na minimum i isključivo za neodložne potrebe i sa potpunom primenom svih mera lične zaštite od korona virusa.

Sada se navodi da je će Vlada ove zemlje razmotriti odluku, zbog pogoršane epidemiološke situacije u Srbiji,  Crnoj Gori, ali i Bosni i Hercegovini.

Sa druge strane, građani Severne Makedonije, zbog epidemiološke situacije i velikog broja novozaraženih, ne mogu da putuju u Srbiju, Crnu Goru i BiH bez negativnog PCR testa i to ne starijeg od 48 sati, , iako je prvobitna ideja bila da se granice između Severne Makedonije, Srbije, Crne Gore, BiH i  Kosova otvore na recipročnoj osnovi bez PCR.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike