Ostvarila san i želju: Marijana Simić je najlepša Kosovka devojka (FOTO/VIDEO)

27.06.2022 | 09:58

Nakon proglašenja pobednice, predsednica žirija Milena Parlić ispred Kancelarije za KiM istakla je da "sve što je vera, ljubav, tradicija i kultura upravo potiče sa Kosova i Metohije"

Copyright Printscreen/Kosovonline

U porti manastira Gračanica, pred više stotina ljudi, u okviru Vidovdanskih svečanosti, održan je Izbor za Kosovku devojku. Titulu najlepše i najautentičnije Kosovke devojke ponela je Marijana Simić iz Batusa, piše Kosovo onlajn.

Za titulu najlepše Kosovke devojke takmičilo se 12 devojaka, iz različitih sredina na Kosovu, a bila je i gošća iz Severne Makedonije. Žiri na čijem je čelu bila Milena Parlić, izabrali su za drugu pratilju Anastasiju Đorđević iz Bostana, za prvu pratilju izabrana je Milica Mitrović iz Babinog Mosta i za  Kosovu devojku izabrana je Marijana Simić iz Batusa.

Printscreen/Kosovonline
Marijana Simić

 

Nakon proglašenja pobednice, predsednica žirija Milena Parlić ispred Kancelarije za KiM istakla je da "sve što je vera, ljubav,  tradicija i kultura upravo potiče sa Kosova i Metohije".

“Sve je večeras lepota, a ta lepota se ogleda i u ovim prelepim devojkama, koje su pored prirodne lepote pokazale i onu unutrašnju, koja se ogleda u njihovom stavu, poreklu, držanju i poštovanju tradicije. Za nas su one večeras sve pobednice. Zaista jesu, samim prijavljivanjem za izbor Kosovke devojke koji je simbol Srbije, otadžbine, ljubavi, vere i nade jeste veliki čast i poštovanje”, poručila je Parlić.

Pobednica izbora za najlepšu Kosovku devojku Marijana Simić kazala je da nije očekivala pobedu.

“Sve devojke su bile prelepe na svoj način, imale su lepu nošnju. Htela sam da se prijavim još prošle godine, ali nisam imala dovoljno godina, ali sam ove godine ostvarila san i želju”, kazala je pobednica Marijana.

Predstavnik Humanitarne organizacije “Srpska Solidarnost”, pobednici izbora uručio je sliku Kosovke devojke.

Printscreen/Kosovonline
Sve devojke su nosile narodnu nošnju

 

Milica Mitrović koja je izabrana za prvu pratilju nosila je prizrensku nošnju.

“Uvek mi je bila želja da se prijavim, nije mi bilo bitno da li ću osvojiti nagradu, već samo da učestvujem”, kazala je Milica.

 

 

Anastasija Đorđević iz Novog Brda, druga pratilja, istakla je da se prijavila kako bi isupunila želju majci.

“Prijavila sam se kako bih ispunila želju svoje majke i sestre, ovo mi je veoma značajno”, kazala je Anastasija.

Manifestaciju "Izbor Kosovke devojke" pratio je bogat kulturno umetnički program, a nastupala je i Danica Krstić u pratnji Dejana Aksića.

Događaju su prisustvovali vladika Teodosije, predsednica opštine gračanica Ljiljana Šubarić,  predsednik PO grada Prištine Novak Živić, kao i više stotina ljudi iz Gračanice i okolnih sredina.

Bonus video: 

 

var player = new Clappr.Player({source: "https://media-24sedam.ott.solutions/media-24sedam/video_content/64c3d6126c143cbbdfa2636a/2022/06/01/64c4e9adb45738d81958c37d/uhd/64c4e9adb45738d81958c37d.mp4/playlist.m3u8",parentId:"#VMS_64c4e9adb45738d81958c37d",poster:"https://cdn.brid.tv/live/partners/20325/snapshot/1033936_th_1655384118.jpg",playback: {preload: 'metadata',controls: false,playInline: true,recycleVideo: Clappr.Browser.isMobile,crossOrigin: 'anonymous',externalTracks: []}});

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam

Izvor: Kosovo onlajn