Haos na aerodromu "Nikola Tesla" - letovi kasne čak po 10 sati: Putnici besni, oglasila se kompanija (FOTO/VIDEO)

19.06.2022 | 13:29 >> 14:44

Er Srbija je saopštila da je najveći broj putnika sa tih letova već zbrinut, preusmeravanjem na kasnije ili alternativne letove

Copyright 24sedam

Aviokompanija Er Srbija izvinila se danas svim putnicima na koje mogu da utiču jučerašnja i današnja kašnjenja i otkazivanja pojedinih redovnih i čarter letova "usled kasnijeg ulaska sa radova u saobraćaj aviona iz flote" tog avioprevoznika i "drugih tehničkih razloga".

Er Srbija je saopštila da je najveći broj putnika sa tih letova već zbrinut, preusmeravanjem na kasnije ili alternativne letove, a nadležne službe Er Srbije neprekidno rade da bi se pružila neophodna podrška i preostalim putnicima.

Za sve to vreme, Er Srbija se trudi da se za putnike obezbedi osveženje, kao i pravovremeno informisanje.

Kompanija, kako je saopšteno, angažuje i dodatne resurse da bi se unapredila podrška putnicima.

- Fora što su nama uzeli kofere, ušli u bording zonu, i pred ulazak u avion javili da se pomera le - 10 i po sati - jedan je od komentara na Tviteru.

Cela Evropa u problemu

- U ovom trenutku, situacija u putničkom avio-saobraćaju u celoj Evropi opterećena je velikim izazovima, koji se pre svega odnose na posledice dvogodišnje krize usled pandemije korona virusa, te posledična ograničenja u putovanjima i veliko smanjenje tražnje - objašnjavaju u Er Srbija.

Svi sektori putničkog avio-saobraćaja u Evropi, od održavanja aviona, preko zemaljskog opsluživanja, aerodroma, do avio-kompanija, suočavaju se sada sa, kako je navedeno u saopštenju, izuzetnim sezonskim rastom tražnje s jedne strane i relativno ograničenim resursima sa druge, uključujući i manjak ljudstva.

 

 

- Putnički avio-saobraćaj je visoko-povezana industrija, tako da kašnjenje i odlaganje u bilo kom njenom segmentu nužno dovodi do daljih faznih kašnjenja i potencijalnih otkazivanja letova - navodi Er Srbija.

Er Srbija, kao sastavni deo evropskog putničkog avio-saobraćaja, takođe se suočava sa sličnim izazovima, navodi se u saopštenju.

U Nemačkoj gube prtljag?

Ako je verovati tviterašima, čak i u Nemačkoj je haos na aerodromima širom zemlje.

 

 

 

- Trenutno svuda kasne letovi, negde i po šest i više sati. U Nemačkoj ne mogu da se sastave koliko gube prtljag. Sad su smislili da na aerodromu treba da se bude čak pet sati pre leta jer nema ko da radi - napisala je Stevanović Svetlana na svom Tviter nalogu.

 

 

Bonus video:

var player = new Clappr.Player({source: "https://media-24sedam.ott.solutions/media-24sedam/video_content/64c3d6126c143cbbdfa2636a/2022/04/01/64c4e9aeb45738d81958c6db/uhd/64c4e9aeb45738d81958c6db.mp4/playlist.m3u8",parentId:"#VMS_64c4e9aeb45738d81958c6db",poster:"https://cdn.brid.tv/live/partners/20325/snapshot/986941_th_1649174535.jpg",playback: {preload: 'metadata',controls: false,playInline: true,recycleVideo: Clappr.Browser.isMobile,crossOrigin: 'anonymous',externalTracks: []}});

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam

Izvor: Tanjug