Bugarska objavila kada će obnoviti isporuke gasa u Srbiju: Evo kada će proraditi "Turski tok"

02.11.2021 | 17:10

Prema rečima stručnjaka, bez obzira na curenje određene količine prirodnog gasa, ne postoji opasnost od zagađenja vazduha

Copyright Profimedia

Ekipe za vanredne situacije kompanije „Bulgartransgaz“ nastavljaju sa radovima na popravci cevi na Transbalkanskom gasovodu, a očekuje se da će isporuke gasa u pravcu Srbije biti obnovljene noćas, saopštio je izvršni direktor kompanije „Bulgartransgaz“ Vladimir Malinov.

Malinov pretpostavlja da je uzrok havarije prirodno habanje cevi koja je položena pre 33 godine, a radove na obnovi otežava kamenit teren. Da bi se obnovio rad gasovoda treba da se zameni deo cevi ukupne dužine 27 metara.

Trenutno su u toku radovi na sanaciji. Prema rečima stručnjaka, bez obzira na curenje određene količine prirodnog gasa, ne postoji opasnost od zagađenja vazduha.

Dotok gasa u Srbiju, Rumuniju i Mađarsku gasovodom „Turski tok“ privremeno je obustavljen zbog pucanja cevi na deonici Vetrino-Hrabrovo u Bugarskoj.

Radio „Bugarska“ javila je da je 1. novembra u 3 sata ujutro pukla cev na starom delu gasovoda „Bulgartransgaza“ u ataru sela Vetrino ka Rumuniji.

Transport prirodnog gasa u Rumuniju je automatski obustavljen u 3.15 časova, a isproruke u pravcu Srbije i Mađarske obustavljene su u 7 časova.

Bonus video

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam

Izvor: Sputnjik