Telekom Srbija: Merenja RATEL-a dokaz da smo najbolja mreža u Srbiji

23.11.2020 | 16:29

Autor: Slađana Gavrić

RATEL je od septembra do novembra sproveo uporedna merenja i analizu parametara kvaliteta usluga mobilnih mreža u Srbiji

Copyright Foto: 24sedam/Katarina Mihajlovic

Telekom Srbija/MTS ostvario je još bolje rezultate u RATEL-ovom merenju kvaliteta mobilnih mreža u odnosu na prošlogodišnje rekorde, čime je potvrdio lidersku poziciju na tržištu mobilne telefonije u Srbiji, saopšteno je danas iz te kompanije.

Regulatorna agencija za elektronske komunikacije i poštanske usluge (RATEL) je od septembra do novembra sprovela uporedna merenja i analizu parametara kvaliteta usluga mobilnih mreža (Benčmark mobilnih mreža) kod sva tri mobilna operatora u Srbiji.

Izvršeno je uporedno testiranje kvaliteta usluga u mobilnim mrežama merenjem parametara kvaliteta govorne usluge i usluga prenosa podataka, a Telekom Srbija/MTS ostvario je najbolji ukupni rezultat zahvaljujući značajnom unapređenju kvaliteta svih usluga u svim kategorijama, navodi se u saopštenju.

– Kompanija Telekom Srbija/MTS s ponosom je primila ovu vest koja je još jedna u nizu potvrda da našim korisnicima pružamo usluge najvišeg kvaliteta, kao i da naše konstantno investiranje u infrastrukturu daje odlične rezultate – izjavio je generalni direktor Telekoma Predrag Ćulibrk.

Pročitajte još: Pred poslanicima i novi zajmovi: Od koga i zašto uzimamo kredite

On je naveo da MTS mobilna mreža danas dominira sa blizu 2.800 lokacija na kojima je instalirano po više od 2.700 3G i 4G mobilnih baznih stanica.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam

Izvor: Tanjug