Telekom sad još veći: Pošta net se gasi

10.09.2021 | 14:45 >> 14:55

Autor: Georgi Mitev Šantek

Vodeći operater na srpskom tržištu kablovskih telekomuniakcija Telekom Srbije preuzeo je poslovanje distributera Pošta Net

Copyright Profimedia

„Telekom Srbija“ potpisao je ugovor „Poštama Srbije“, da se imovina njenog operatera „Pošta net“, prenese na državnog Telekomunikacionog i kablovskog operatera.

„Pošta Net“ se tako ukida a iz kompanije saopštavaju da su njihovim dosadašnjim korisnicima ovim ugovorom sada na raspolaganju najsavremenije usluge MTS-a.

U skladu sa planovima za unapređenje kvaliteta svoje osnovne delatnosti, JP „Pošte Srbije“ donela je odluku o prestanku poslovanja u sferi obavljanja delatnosti kablovskih telekomunikacija.

U skladu sa ovom odlukom, saopšteno je iz „Pošta“, zaključen je ugovor sa „Telekomom Srbija“ kojim se svojina na elektronskoj komunikacionoj opremi preko koje funkcionišu usluge pristupa internetu i kablovskoj televiziji prenose na tu kompa niju.

„To praktično znači da će ubuduće korisnicima ‚Pošta Neta‘ biti omogućen pristup najsavremenijim uslugama interneta i televizije ‚Telekoma Srbija‘, o čemu će korisnici biti direktno obavešteni pisanim putem“, stoji u saopštenju.

Zadržana liderska pozicija

Prema izveštaju RATEL-a, „Telekom“ je prvu polovinu godine završio i kao prvi operater u fiksnoj i mobilnoj telefoniji, kao i po broju internet i tv pretplatnika.

Pročitajte još:

Generalni direktor „Telekoma“ nedavno je rekao da kompanija ima ambicije daljeg širenja u regionu, pre svega u Severnu Makedoniju.

Lučić je rekao da je „Telekom“ zabeležio rekordan rast prihoda od devet posto u odnosu na 2020. što je rast od preko četiri milijarde dinara. Profit pre oporezivanja kompanije porastao je za 20 posto a obaveze bankama za prvih pola godine smanjene su za preko osam milijardi dinara.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam