Ministarstvo ubrzava Kineze: Brzi put Iverak – Lajkovac do kraja godine

25.02.2021

16:42

0

Završetkom deonice Iverak - Lajkovac Valjevo do kraja ove godine mora da bude povezano sa autoputem Miloš Veliki, naredilo Ministarstvo infrastrukture

Ministarstvo ubrzava Kineze: Brzi put Iverak – Lajkovac do kraja godine
ATAImages/M.M.

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović poručio je danas izvođačima radova na deonici Iverak – Lajkovac da Valjevo do kraja ove godine mora da bude povezano sa autoputem “Miloš Veliki”, kako bi značajne investicije koje je velikim naporom obezbedio predsednik Aleksandar Vučić u Valjevu bile realizovane.

– Velikim naporom predsednika Republike i celog njegovog kabineta velike investicije dolaze u Valjevo, ali ako mi ne budemo uspeli da Valjevo povežemo sa autoputem „Miloš Veliki“, a to je ova saobraćajnica Iverak – Lajkovica, pitanje je da li će biti realizovane ne samo te nego i druge investicije. Zaista moramo da ubrzamo radove – rekao je Momirović tokom obilaska gradilište buduće brze saobraćajnice.

Dodao je kako je u prošlosti bilo problema sa eksproprijacijom, ali da će taj posao ubrzo biti završen.

– Činjenica je da samo na ovoj deonici postoji 1.400 parcela koje je trebalo eksproprisati, 80 odsto tog posla je završeno i mi više nemamo vremena za čekanje. U narednih sedam dana će biti završeno i ovo što nije urađeno i mislim da do kraja godine možemo da završimo – ocenio je ministar Momirović.

Naveo je da su poseban problem dva mosta koji treba da budu izgrađeni na ovoj deonici.

Pročitajte još:

– Pričali smo sa našim kineskim partnerima da moramo da nagazimo te radove da što pre završimo. Rokovi koji su ugovoreni moraju da budu ubrzani. Mi moramo da ubrzamo ovo, velike investicije dolaze i ako je već predsednik uspeo da dovede te investicije moramo ovo da završimo. Ako od nas zavisi, ne smemo da prokockamo to što imamo – naglasio je Momirović.

Poručio je izvođačima da je vreme da se krene i sa izgradnjom mostova.

– Dajemo gas, prošao je januar, prošao je februar, sad imamo mogućnost da punom parom otvorimo radove i da zgazimo ovu trasu i otvorimo radove na mostovima – zaključio je ministar građevine, saobraćaja i infrastrukture.

Momirović je obišao gradilište jednog od mostova na deonici brze saobraćajnice Iverak-Lajkovac i pozajmište kamena koji služi za nasipanje trase gde se gradi ovaj put.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug