Državna pomoć: Odmah izaberite račun i obavestite Poresku

25.03.2021 | 09:09 >> 13:27

Autor: Georgi Mitev Šantek

Danas je poslednji dan za izbor banke kod koje će biti otvoren namenski račun za državnu pomoć

Copyright Profimedia

Firme koje su se prijavile za državnu pomoć zbog posledica krize izazvane pandemijom imaju još danas vremena da dostave Poreskoj upravi obaveštenje o banci u koju će pomoć biti uplaćena.

Ako je firma u momentu stupanja na snagu Programa direktnih davanja iz budžeta Srbije imala otvoren račun u više banaka, mora da putem elektronskih servisa Poreske uprave dostavi podatak o nazivu banke kod koje će biti otvoren namenski račun.

Firme koje imaju samo račun kod jedne banke nemaju tu obavezu, odnosno njima će biti otvoren namenski račun u njoj, saopštila je Poreska uprava Srbije.

Pročitajte još:

Program direktnih davanja privrednim subjektima u privatnom sektoru u cilju ublažavanja ekonomskih posledica prouzrokovanih epidemijom bolesti kovid-19 stupio je na snagu 13. februara.

Deo je paketa pomoći privredi vrednog 2,2 milijarde evra u kome je glavna subvencije tri pita po pola neto minimalne zarade za radnike.

Pored mikro, malih i srednjih preduzeća, pomoć će dobiti i velika preduzeća koja zapošljavaju više od 500 ljudi. Privreda će početi da dobija novac u aprilu, a iznos koji će firme dobiti za minimalac od države je oko 48.000 dinara.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam

Izvor: Tanjug