Premijerka Brnabić razgovarala sa novim šefom Svetske banke u Srbiji

10.06.2021

15:13 >> 08:23

0

Autor: A. B.

Novi šef Svetske banke u Srbiji je poručio da se raduje novom angažmanu i saradnji sa Vladom Srbije

Premijerka Brnabić razgovarala sa novim šefom Svetske banke u Srbiji
Copyright FOTO TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ SLOBODAN MILJEVIC/ nr

Predsednica Vlade Ana Brnabić razgovarala je sa novim šefom Svetske banke u Srbiji Nikolom Pontarom i njegovim prethodnikom Stivenom Ndegvom o postignutim rezultatima u prethodnom mandatu i planovima za nastavak realizacije važnih projekata, posebno kada je reč o prelasku na “zelenu ekonomiju”.

Novi šef Svetske banke u Srbiji je poručio da se raduje novom angažmanu i saradnji sa Vladom Srbije, kao i da će učiniti sve što je potrebno da se projekat “Zelena Srbija” ralizuje u potpunosti s obzirom na to da Svetska banka pruža podršku ekološkoj održivosti privrede i energetskoj tranziciji zemlje, što je ujedno i deo zelene agende Evropske unije, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju s medijima.

FOTO TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ SLOBODAN MILJEVIC/ nr

 

Pročitajte još:

Ndegva je poručio da Srbija i Svetska banka mogu mnogo toga zajedno da učine na tom polju. On je takođe pohvalio ekonomske reforme i napredak Srbije.

Premijerka Brnabić zahvalila je na dosadašnjoj saradnji odlazećem šefu Svetske banke u Srbiji i poželela dobrodošlicu Pontaru istakavši da očekuje da će i naredni program saradnje biti jednako uspešan.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike