Mali razgovarao sa Žiofreom o ekonomskoj situaciji u Srbiji

19.06.2024

15:15

0

Ministar je naveo da je Žiofrea upoznao sa dobrim makroekonomskim rezultatima koje postižemo

Mali  razgovarao sa Žiofreom o ekonomskoj situaciji u Srbiji
Copyright Instagram printscreen/ mali_sinisa

Prvi potpredsednik Vlade i ministar finansija Siniša Mali razgovarao je danas sa šefom Delegacije Evropske unije u Srbiji Emanuelom Žiofreom o ekonomskoj situaciji u Srbiji, kao i o reformskoj agendi.

Ministar Mali je naveo da je Žiofrea upoznao sa dobrim makroekonomskim rezultatima koje postižemo, kao i sa, kako je rekao, ciljem da dostignemo BDP u apsolutnom iznosu od 100 milijardi evra 2027. godine.

- Kada je reč o reformskoj agendi, u potpunosti smo posvećeni ovom zadatku i očekujemo da će Srbija u julu najpre usvojiti taj dokument, kako bismo mogli da ispunimo sve zadate ciljeve do 2027. godine - napisao je Mali na svom Instagram nalogu.

Prema njegovim rečima, time ćemo ispuniti sve preduslove za punopravno članstvo Srbije u EU, uz, kako je naveo, značajnu finansijsku podršku od 1,58 milijardi evra.

Reformska agenda podrazumeva sprovođenje ključnih reformi u oblastima - poslovno okruženje i razvoj privatnog sektora, zelena i digitalna tranzicija, ljudski kapital i vladavina prava.

- Verujem da će Srbija tada biti još naprednija i lepša, te da će svaki građanin biti ponosan na svoju zemlju - zaključio je Mali.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike