Investicioni ugovori za domaću privredu vredni 37 miliona evra

08.08.2022

09:27

0

Ugovori se odnose na različite oblasti poslovanja, počev od prehrambenih proizvoda, metalske industrije i proizvoda u građevinskoj industriji

Investicioni ugovori za domaću privredu vredni 37 miliona evra
Foto:24sedam/Goran Sivački

Ministarstvo privrede u okviru programa podrške domaćim privrednicima, koji posluju kao mikro, mala ili srednja društva, do početka avgusta potpisalo je 33 ugovora investicione vrednosti od 37,2 miliona evra.

Privredna društva dobila su pomoć države uz obavezu da održavaju u radnom odnosu 3.900 zaposlenih, ali i da dodatno angažuju 230 radnika ugovorima na neodređeno vreme, saopštilo je danas Ministarstvo privrede.

Ugovori se odnose na različite oblasti poslovanja, počev od prehrambenih proizvoda, metalske industrije i proizvoda u građevinskoj industriji, proizvodnje nameštaja, do proizvoda od plastike.

Program podrške domaćim privrednicima koji posluju kao mikro, mala ili srednja društva, koji je počeo u poslednjem kvartalu prošle godine, za cilj ima ravnomerni lokalni i regionalni privredni razvoj kroz unapređenje proizvodnje, navedeno je u saopštenju.

BONUS VIDEO:

24sedam

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug