Za gradove i opštine nagrada 180.000 evra u državnoj lutriji "Uzmi račun i pobedi"

24.10.2020

14:48 >> 15:08

0

Novac će biti dodeljen 2021. godine najbolje plasiranim gradovima i opštinama preko Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave

Za gradove i opštine nagrada 180.000 evra u državnoj lutriji "Uzmi račun i pobedi"
Copyright foto: 24sedam/ Goran Sivački

Vlada Srbije obezbedila je oko 21 milion dinara (180.000 evra) za najuspešnije gradove i opštine u okviru državne nagradne igre “Uzmi račun i pobedi 2020”.

Naime, ovaj novac predviđen je za ukupno devet gradova, gradskih opština i opština koje pošalju najveći broj fiskalnih računa u ovoj nagradnoj igri. Novac iz ovog fonda biće dodeljen 2021. godine najbolje plasiranim gradovima i opštinama preko Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave.

Slanje koverti je besplatno

Koverte koje se šalju treba da sadrže najmanje 10 fiskalnih računa ili 10 slipova, minimalne vrednosti od po 100 dinara, ne starijih od 1. septembra 2020. godine. Fiskalne račune i slipove ne treba mešati u istoj koverti, već ih poslati u zasebnim kovertama. Mogu se koristiti koverti bilo koje boje, veličine ili oblika, dokle god staju u poštansko sanduče, a slanje je besplatno.

Prema broju stanovnika

Državna lutrija deo je kampanje, kako navode u Vladi Srbije, koja ima za cilj podizanje svesti građana i privrede o značaju suzbijanja sive ekonomije.

Podsetimo, pre dve godine u okviru nagradne igre “Uzmi račun i pobedi”, organizovano je i ovakvo takmičenje. Pravo učešća u takmičenju imali su svi gradovi, gradske opštine i opštine na teritoriji Republike Srbije, a kako bi sve lokalne samouprave imale podjednaku šansu da pobede, podeljene su prema broju stanovnika u tri takmičarske grupe, male, srednje i velike.

Tada je u svakoj od takmičarskih kategorija izabrano po tri opštine, odnosno ukupno devet, a sredstva su usmerena na opremanje i obnovu škola, bolnica, vrtića, trgova i drugih objekata i dobara od javnog značaja po izboru građana.

Minimalna vrednost svakog računa koji se šalje je 100 dinara; 24sedam/Georgi Mitev Šantek

Takođe, tada je rang lista u svakoj od kategorija pravljena na osnovu broja poslatih računa i slipova u odnosu na broj stanovnika u svakoj opštini ili gradu.

Automobili i stanovi za građane

Inače, nagradna igra “Uzmi račun i pobedi 2020” za ovu godinu startovala je 15. oktobra, a građani Srbije su za samo pet dana poslali više od 35.000 koverti sa fiskalnim računima i slipovima.

Građane i ovog puta očekuju veoma vredne nagrade, 60 automobila i 12 stanova u Beogradu.

Kako je ranije objavljeno, o tačnim datumima izvlačenja, koja će biti organizovana u živom prenosu na Radio-televiziji Srbije, javnost će biti uskoro obaveštena.

Organizacija nagradne igre jedna je od aktivnosti predviđenih Nacionalnim programom za suzbijanje sive ekonomije.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike