Spremni za treći talas: Biće i brašna i kvasca, obećava ministarka

08.11.2020

12:27 >> 15:59

0

Ministarka trgovine Tatjana Matić je rekla da u Srbiji nije bilo neštasica proizvoda ni u drugom talasu epidemije kovid-19 i da ih neće ni biti

Spremni za treći talas: Biće i brašna i kvasca, obećava ministarka
Copyright Pixabay

Prodavnice su od početka pandemije dobro snabdevene za razliku od nekih drugih zemalja pa nema potrebe da se stvaraju zalihe, rekla je ministarka Tatjana Matić.

– Imali smo kratak zastoj sa snabdevanjem brašnom i kvascem (u aprilu), ali i to je brzo rešeno. Bilo je i domaćih i uvoznih proizvoda sasvim dovoljno – rekla je Matić.

Istakla je da je Srbija imala uspešnu poljoprivrednu godinu i da je na raspolaganju dovoljna količina, čak i za izvoz.

– Isto je i sa uljem i šećerom. Građani mogu da budu mirni što se tiče osnovnih životnih namirnica i spremni smo za svaki scenario. država ima mehanizme da odreaguje ako bude nekih poremećaja u izvozu ili povećanju cena, što nećemo dozvoliti – naglasila je Matić.

Pročitajte još:

Revizor zahteva od Vlade: Da se imenuje direktor u „Putevima Srbije“ i da se ne krše javne nabavke

Agencije odgovaraju: Ministarstvo pomaže osiguranjima, ne nama

Ona je kazala da će prioriteti za resorno ministarstvo u narednom periodu biti da se turizam izvede iz krize, kao i da se nastavi projekat izgradnje lokalnih računarskih mreža  u osnovnim školama.

Kako je rekla, završena je mreža u 900 škola, a sledeće godine biće još 500 čime će sve škole biti pokrivene računarskom mrežom.

– Započeli smo veliki projekat širokopojasne telekomunikacione infratsukture u ruralnim krajevima. To znači da ekonomsko najnerazvijeniji krajevi dobiti telekomunikacionu infrastrukturu, koja, pored putne i železničke infrastrukture, predstavlja osnov za ostanak građana u tim krajevima, dalji ekonomski razvoj i privlačenje stranih investicija – naglasila je Matić.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike