Dobrovoljnim davocima krvi na poklon teglica domaćeg meda

18.11.2020

11:40

0

Autor: Jovana Vrećo

Akcija će se održati sutra i prekosutra u Institutu za transfuziju krvi Srbije od 7 do 19 časova

Dobrovoljnim davocima krvi na poklon teglica domaćeg meda
Copyright Beoinfo

U čast obeležavanja 122 godine od osnivanja, Društvo pčelara „Beograd” obradovaće teglicom domaćeg meda sve davaoce krvi koji budu donirali krv u Institutu za transfuziju krvi Srbije. Akcija će se održati sutra i prekosutra u Institutu za transfuziju krvi Srbije od 7 do 19 časova.

Gradski sekretar za privredu Milinko Veličković i predsednik Društva pčelara „Beograd” Slobodan Čumić posetili su juče Institut za transfuziju krvi Srbije.

Jačanje imuniteta

Svima je poznato da med pozitivno utiče na poboljšanje krvne slike i opšteg zdravstvenog stanja organizma. Tokom pandemije koronairusa veoma je važno da se ojača imunitet, za šta je najbolji recept upravo dar pčela, navedeno je u saopštenju instituta, koji je ujedno pozvao građane da se odazovu akciji pod sloganom „Medeni dani: Dar prirode = dar života”.

Milinko Veličković tim povodom napomenuo je da je podsticajnim sredstvima Grada Beograda – Sekretarijata za privredu u oblasti pčelarstva povećana godišnja proizvodnja meda na više od 550 tona u 2020. godini, što je uvećanje od 55 odsto u odnosu na 2009. godinu kada je proizvedeno 350 tona. Broj košnica u Beogradu je 2009. godine iznosio 24.000, a sad je 48.000, što znači da je za 100 odsto povećan broj košnica od 2009. do 2020. godine. Srbija je 2018. godine izvezla med u vrednosti od 10,4 miliona evra, odnosno 2.740 tona.

Pročitajte još: Institut za transfuziju: Hitno potrebne sve krvne grupe

Gradski sekretar uputio je apel svim građanima da podrže ovu akciju i da, uprkos pandemiji kovida-19, ne posustanu, te da bez straha posete Institut za transfuziju krvi Srbije i dobrovoljno daju krv, jer će na taj način pomoći u spasavanju ljudskih života.

Promo/ Beoinfo

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike