"Moje stanje na računu još crnje": Kako izgleda ovogodišnji "crni petak" u beogradskim šoping centrima (FOTO)

26.11.2021

17:30

0

Dolaskom ispred popularnog tržnog centra na Novom Beogradu, reporteri 24sedam zatekli su reke automobila

"Moje stanje na računu još crnje": Kako izgleda ovogodišnji "crni petak" u beogradskim šoping centrima (FOTO)
Crni petak Befunky - Copyright 24sedam/Lj. S.

Iako su u srcu prestonice pre samo tri nedelje uvedene kovid propusnice, kako bi se smanjio broj novozaraženih od koronavirusa, to nije sprečilo veliki broj građana da danas, na "crni petak", poseti beogradske tržne centre i robne kuće, ne bi li pazarili po sniženim cenama.

Dolaskom ispred popularnog tržnog centra na Novom Beogradu, reporteri 24sedam zatekli su reke automobila na raskrsnici Bulevara Mihajla Pupina i Ulice Milentija Popovića koji strpljivo čekaju u redu za ulazak u garažu. 

Ulaz u sam tržni centar nije bio toliko "prenatrpan", dok je druga situacija bila sa pojedinim radnjama unutar ovog šoping objekta.

24sedam/Lj. S.
 

U ovom šoping centru reporteri 24sedam zatekli su veliki broj sugrađana raznoraznog uzrasta - od srednjoškolaca i studenata do starijih Beograđana, koji su tokom čitavog dana pristizali u ovaj prodajni objekat. Nova lica kupaca smenjivala su se konstantno, a svi građani su poštovali propisane mere i nosili zaštitne maske.

Ispred radnji situacija je bila raznolika - ispred nekih, popularnijih brendova sugrađani su čekali u redu, dok su kupci u druge mogli da uđu bez čekanja, jer gužve unutar objekta nije bilo. 

- Uvek čekam "crni petak" kako bih sebi kupila neke stvari. Znam da je gužva u svim tržnim centrima, ali to mi ne smeta, jer mi se više isplati nego da odeću i obuću kupujem u neko drugo vreme tokom godine - rekla je jedna Beograđanka za 24sedam.

Pored prodavnica, naši reporteri su obišli i treći sprat, iliti deo ovog tržnog centra gde se nalaze poznati lanci brze hrane. Ovde se takođe nalazio veliki broj sugrađana koji su čekali u redu kako bi jeli.

"Crni petak, a plata već potrošena"

Povodom "crnog petka" na društvenim mrežama su se oglasili i oni koji nisu otišli u šoping.

- "Crni petak", a plata već potrošena, stanje na računi još crnje, a sa svih strana "vrište" specijalni popusti i akcije - bio je jedan od komentara. 

Ipak, bilo je i onih građana koji su unapred proverili cene određenih proizvoda i čekali da vide kako će one biti promenjene u sklopu akcije "crnog petka", kad im je nalepljena etiketa koja upućuje na veliki popust koji ne treba propustiti.

- Samo želim da kažem da sam nekih godinu dana razmišljao o tome da kupim SSD koji košta 18.999 dinara i onda sam odlučio da sačekam "crni petak", da bi ga danas stavili na popust od 40 odsto a cena mu je opet 18.999 dinara - podelio je jedan tviteraš.

Naravno, ta "prevara" ne važi za sve akcije, ali građanima se savetuje da budu obazrivi prilikom šopinga.

Kako je nastao "crni petak"?

24sedam/Lj. S.
 

Velike robne kuće u Americi su tokom pedesetih godina počele da organizuju velike parade kako bi se što bolje reklamirale. Parade su se održavale nakon Dana zahvalnosti, pa je otuda potekla američka navika da kupovinu obavljaju u ovo doba godine.

Kako je Dan zahvalnosti najveći porodični praznik u Americi, kada se okuplja porodica iz svih krajeva zemlje, narednog dana u gradovima širom SAD nastajao bi potpuni kolaps u saobraćaju, zbog čega su upravo saobraćajci ovaj dan prozvali “crnim petkom”.

Kada je ovaj fenomen postao poznat, prodavci su počeli masovno da koriste termin Black Friday, kao dan kada u svojim sveskama obeležavaju najveći profit.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike