Podrška žrtvama nasilja: Simboli Beograda danas će svetleti narandžastom bojom

25.11.2021

08:11

0

Grad se i ove godine pridružuje globalnoj kampanji "16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama"

Podrška žrtvama nasilja: Simboli Beograda danas će svetleti narandžastom bojom
Copyright Foto: 24sedam/Katarina Mihajlović

Povodom obeležavanja Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama, znamenitosti Beograda danas će svetleti narandžastom bojom koja simbolizuje borbu protiv tog nasilja.

Tom bojom biće osvetljeni Narodna skupština, Palata Albanija, Most na Adi i fontana na Slaviji, saopšteno je iz Saveta za rodnu ravnopravnost Grada Beograda.

Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama obeležava se 25. novembra sa ciljem da se podigne svest o prisustvu nasilja nad ženama, da se ukaže koliko je ono blizu svakoga od nas i da zahteva sistemski angažman celog društva.

24sedam/Katarina Mihajlović
 

Zato važni kontinuirani zajednički programi koji se bave tim problemom i aktivnosti na suzbijanju nasilja u porodici i ističe da Grad Beograd odgovorno pristupa toj temi.

Grad se i ove godine pridružuje globalnoj kampanji "16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama".

Zvanična boja kampanje je narandžasta, kao simbol svetle i optimistične budućnosti oslobođene od rodno zasnovanog nasilja. Savet za rodnu ravnopravnost ima za cilj podsticanje razvojnih aktivnosti u svim aspektima javnog, društvenog i privrednog života promovisanjem javne politike koja doprinosi unapređenju položaja žena i svih diskriminisanih pojedinaca i grupa u lokalnoj zajednici.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike