Obnovljena žila kucavica Mladenovca: Pušten u saobraćaj nadvožnjak (FOTO)

15.11.2021 | 16:08

Prema rečima zamenika gradonačelnika Gorana Vesića ovaj projekat samo pokazuje koliko je Gradu važno sve što se radi

Copyright Beoinfo

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović pustili su danas u saobraćaj rekonstruisani nadvožnjak preko železničke pruge u Mladenovcu.

Događaju su prisustvovali i predsednik opštine Mladenovac Vladan Glišić, kao i predstavnici JP „Putevi Srbije” i kompanije „Štrabag”.

Vesić je u ime Grada Beograda zahvalio ministru Momiroviću i njegovom ministarstvu, Vladi Republike Srbije i predsedniku Aleksandru Vučiću na podršci koju Beograd dobija kako bi se realizovali radovi na infrastrukturnim projektima.

– Nekima će ovaj projekat delovati kao nevažan, ali za građanke i građane Mladenovca i te kako je važan jer je to jedna od najvažnijih saobraćajnica koja prolazi kroz ovu opštinu. U ovom trenutku radi se veliki broj infrastrukturnih projekata na teritoriji Beograda koje finansira Vlada Srbije, kao što je metro, a u novembru će biti potpisan sporazum o izgradnji BG voza, koji je za Mladenovac važan. Tako će Mladenovčani dobiti stabilnu vezu gradskom železnicom do centra grada, voz će saobraćati na deset, dvanaest do petnaest minuta u „špicu” i na 45 minuta van „špica”. Radi se i prva faza fabrike za preradu otpadnih voda, završava se obilaznica oko Beograda i kada se sve to sabere, to je preko sedam milijardi evra različitih investicija Vlade Srbije – pojasnio je Vesić i dodao:

- Građane ne interesuje da li nešto radi Republika ili Grad, Opština ili Mesna zajednica, važno im je da se problemi rešavaju. Mi probleme možemo da rešavamo samo ako smo zajedno i vodimo istu politiku na svim nivoima vlasti.

Beoinfo
 

– Ako neko vodi drugačiju politiku, naravno da problemi ne mogu da se rešavaju. Zato što imamo istu politiku i zato što se zemlja dobro ekonomski razvija, došli smo u situaciju da se ovaj nadvožnjak obnovi, odnosno most koji je rađen između dva svetska rata, što dosad nikada nije urađeno. Biće i mnogo drugih objekata koji će biti obnovljeni jer konačno imamo novca i možemo da uređujemo našu Srbiju – naglasio je Vesić.

Kako je rekao, ovaj projekat samo pokazuje koliko im je važno sve što se radi, bez obzira na to da li je u pitanju metro ili nadvožnjak u Mladenovcu.

Ministar Momirović je rekao da je rekonstrukcija mosta rezultat zajedničkog rada i dokaz da ne postoje veliki i mali projekti.

Beoinfo
 

On je podsetio da je most izgrađen između dva svetska rata i da do danas nikada nije temeljno rekonstruisan.

– Kada smo započeli sanaciju mosta i uklanjanja kolovoza, videli smo koliko je čelična konstrukcija propala. Seli smo sa čelnim ljudima iz Grada Beograda, Opštine i „Puteva Srbije” i odlučili da kompletno obnovimo most u dužini od 328 metara – kazao je Momirović.

Istakao je da most nije značajan samo za građane Mladenovca i Beograda već i za meštane Topole i Aranđelovca.

Beoinfo
 

– Trenutno u Srbiji gradimo i projektujemo više od 1.200 kilometara brzih saobraćajnica i auto-puteva. Ali, rekonstrukcija mosta je pravi primer da ne zaboravljamo i lokalne puteve, koji su takođe veoma važni – zaključio je resorni ministar.

Predsednik opštine Mladenovac Vladan Glišić zahvalio je ministru Momiroviću i zameniku gradonačelnika Goranu Vesiću na velikoj podršci koju su dali građanima Mladenovca da reše ovaj problem.

Beoinf
 

– Nadvožnjak predstavlja žilu-kucavicu za nas. U toku je sedam velikih radova, asfaltiramo ulice, gradimo vodovodnu i kanalizacionu mrežu, radimo trotoare, zemljane i kamene puteve, nastavljamo da radimo i rešavamo probleme ljudi. Opština Mladenovac je uključena i u projekat „Čista Srbija”, te će tako od Vlade Srbije i Grada Beograda dobiti veliku investiciju, oko 40 miliona evra za izgradnju 60 kilometara kanalizacione mreže. Biće izgrađeno jedno veliko postrojenje u gradu i tri manja u seoskim sredinama, Jagnjilu, Velikoj Krsni i Velikoj Ivanči, čime ćemo doprineti boljem i kvalitetnijem životu na opštini Mladenovac – istakao je Vladan Glišić.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam

Izvor: Beoinfo