Kolaps od ranog jutra: Beograđani, izbegavajte mostove i Autokomandu

05.11.2021

07:17

0

Vatrogasne ekipe su na terenu, a voda je prekrila Autokomandu i delove Zemuna

Kolaps od ranog jutra: Beograđani, izbegavajte mostove i Autokomandu
Gazela - Copyright printscreen

Sa prvom kišom u Beogradu nastane i gužva u saobraćaju, a kada se to desi za vreme jutarnjeg špica, onda je reč o kolapsu.

Takva je situacija i ovog jutra.

Duga kolona vozila formirana je u oba smera na mostu Gazela, na kome se saobraćaj odvija usporeno, Brankov most zakrčen je u smeru prema gradu, mada autobusi žutom trakom prolaze nesmetano i bez zadržavanja, dok je na Autokomandi gužva u svim pravcima.

printscreen
 

 

Na semaforu u Ruzveltovoj ulici na skretanju za Bulevar kralja Aleksandra takođe vozila čekaju u kolonama, ali je gužva manja nego na ostalim navedenim saobraćajnicama.

Na ostalim glavnim saobraćajnicama zasada nema gužve.

U zastoju su i tramvaji na linijama 2, 5 i 10, na uglu 27. marta i Starine Novaka, jer je, kako javlja RTS, voda nanela pesak u šine. 

 

printscreen
 

 

Takođe, i vatrogasne ekipe su na terenu, jer su ulice prekrivene vodom. U poslednih 12 sati, u prestonici je palo 38 litara kiše, pa vatrogasne ekipe čiste kanale kako ne bi došlo do njihovog izlivanja.

Voda je prekrila Autokomandu i delove Zemuna.

 

Upozorenje - smanjena vidljivost

Vozače će danas u pojedinim krajevima Srbije pratiti kiša, a povremeno i jači pljuskovi, koji će doneti mokre kolovoze i smanjenu vidljivost, saopštio je jutros Auto-moto savez Srbije.

Niska oblačnost i magla dodatno smanjuju vidljivost, a i odroni su zbog ovakvog vremena učestaliji. Slivanje vode sa useka u klisurama nanosi zemlju na kolovoz, što dodano utiče na proklizavanje vozila, a potom smanjuje stabilnost vozila i dosta produžava zaustavni put, dodaje se u saopštenju.

 

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike