Godinama je teško živela, ali joj se sreća napokon osmehnula: Samohrana majka petoro dete dobila posao (VIDEO)

22.10.2021

15:20

0

Jelenu Dimić i njenu decu u Skupštini grada danas je ugostio zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić

Godinama je teško živela, ali joj se sreća napokon osmehnula: Samohrana majka petoro dete dobila posao (VIDEO)
Vesić i Jelena Dimić, samohrana majka Beoinfo 1 - Copyright Beoinfo

Samohranu majku petoro dece Jelenu Dimić, iz surčinskog naselja Progar, ugostio je danas zamenik gradonačelnika Beograda u Skupštini grada, gde je decu počastio tradicionalnim palačinkama.

Naime, prilikom prethodne Vesićeve posete ovom surčinskom naselju, zamenik gradonačelnika je Jeleni obećao da će joj pomoći da se zaposli, što se i ostvarilo pre tri dana - samohrana majka je dobila posao kao gerontodomaćica.

Ulaskom u Skupštinu grada, zamenik gradonačelnika zajedno sa Jelenom i njenom decom otišao je u kuhinju, gde su mališani probali palačinke. 

Kako je Vesić rekao, ove čuvene palačinke su jedino mesto u Evropi gde možete da ih probate. 

- Kada sam posetio Jelenin dom, ona nije tražila nikakvu pomoć, ali je želela da joj pomognemo da se zaposli kako bi mogla da izdržava svoju decu. Grad Beograd je pokrenuo uslugu gerontodomaćica u opštini Surčin i Jelena će od sledeće nedelje biti angažovana kao gerontodomaćica. Na taj način ona će konačno moći da zarađuje novac kako bi odgajala svoju decu. U međuvremenu ćemo uraditi sve što je moguće, odnosno što nam zakon dozvoljava, kako bi se ovoj porodici pomoglo - istakao je zamenik gradonačelnika. 

Vesić je dodao da je lično obezbedio da pet kompanija daju stipendije za svako Jelenino dete.

- To će biti dodatna pomoć Jeleni da svojoj deci obezbedi normalno detinjstvo. Ipak, mi vidimo da je u pitanju srećna porodica i ovo će biti samo dodatna pomoć - kazao je on.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike