Uhapšen prevarant: Pet meseci iznajmljivao magacin u kojem je mleo običan keks i prodavao ga kao plazmu

08.10.2021

15:28

0

Autor: M. P.

On se sumnjiči da je u većoj količini i vrednosti nabavljao mleveni keks i plazmu koje je zatim prerađivao i stavljao u dalji promet

Uhapšen prevarant: Pet meseci iznajmljivao magacin u kojem je mleo običan keks i prodavao ga kao plazmu
Pixabay

Beograđanin D.Č. uhapšen je juče zbog sumnje da je od maja do privođenja prodavao lažnu mlevenu plazmu, koju je pakovao u ambalažu identičnu originalnoj.

 Kako je saopštilo tužilaštvo, on se sumnjiči da je izvršio krivično delo neovlašćena upotreba tuđeg poslovnog imena i druge posebne oznake robe ili usluga.

- Osumnjičeni je u periodu od početka maja meseca 2021. godine do 07.10.2021. godine u nameri da obmane kupce upotrebio tuđi žig i zaštitni znak tako što je u svojstvu fizičkog lica na teritoriji opštine Palilula koristio iznajmljeni magacinski objekat u kome je u većoj količini i vrednosti nabavljao mleveni keks i plazmu koje je zatim prerađivao i stavljao u dalji promet i to u pakovanjima od po 300 grama, identičnim pakovanjima proizvođača mlevene plazme "Bambi" na koji način se neovlašćeno poslužio tuđim poslovnim imenom i žigom proizvodnog brenda, sve na štetu nosioca autorskog prava "Konern Bambi" a.d. Požarevac - saopštilo je tužilaštvo.

Osumnjičeni D. Č. će sutra biti saslušan, pa će u zavisnosti od njegove odbrane, kao i podataka o njegovoj eventualnoj ranijoj osuđivanosti, a uzimajući u obzir sve okolnosti izvršenja predmetnog krivičnog dela, tužilaštvo odlučiti da li će sudu biti podnet predlog za određivanje pritvora prema osumnjičenom u trajanju do 30 dana prenosi Kurir.

- U daljem toku postupka, a nakon saslušanja osumnjičenog, tužilaštvo će ispitati predstavnika oštećenog i druge svedoke, prikupiti sva obaveštenja i dokaze, nakon čega će biti doneta odluka o daljem toku postupka - navodi se u saopštenju tužilaštva.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti