Beograd pomaže vantelesnu oplodnju za drugo dete: Postoji niz kriterijuma

02.09.2021

15:12 >> 16:30

0

Autor: Jovana Vrećo

Gradonačelnik Zoran Radojičić je istakao da će ih Grad podržati sa 30 miliona dinara

Beograd pomaže vantelesnu oplodnju za drugo dete: Postoji niz kriterijuma
beba rukica - Copyright Pixabay

Grad Beograd će sa 30 miliona dinara podržati vantelesnu oplodnju 100 parova sa sekundarnim sterilitetom, najavio je danas gradonačelnik Zoran Radojičić.

On je povodom raspisivanja javnog poziva, pojasnio da je podrška namenjena parovima koji već imaju jedno dete a proteklo je najmanje četiri godine od ustanovljenog problema sa začećem, prenosi gradski portal BeoInfo.

Parovi prijave za ostvarivanje prava na finansiranje troškova postupka biomedicinski potpomognutog oplođenja (BMPO) mogu podneti do 17. septembra.

Pročitajte još:

Gradonačelnik je istakao da će se postupci BMPO za ove parove biti obavljeno u zdravstvenim ustanovama iz Plana mreže zdravstvenih ustanova sa sedištem na teritoriji grada Beograda, koje imaju dozvolu Ministarstva zdravlja za obavljanje takvog postupka.

– Cilj nam je da pomognemo parovima koji žele da prošire svoju porodicu a imaju problem sa začećem. Podrška porodici je jedan od strateških prioriteta Grada i siguran sam da ćemo i na ovaj način bar jednim delom uspeti u tome – istakao je Radojičić.

Dodatni uslov za gradsku podršku je da majka u godini u kojoj se podnosi prijava ne sme biti starija od 42 godine.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike