Predlog Skupštine grada: Jednokratna pomoć za zaposlene u ustanovama socijalne zaštite

27.11.2020 | 08:51 >> 08:54

Autor: Luka-Đorđija Talevski

Novac će dobiti oko hiljadu zaposlenih

Copyright Foto :24sedam/Goran Sivački

Zaposlenima u ustanovama socijalne zaštite, koji su angažovani u direktnom radu sa korisnicima u toku epidemije zarazne bolesti kovid-19, trebalo bi da bude isplaćena jednokratna novčana pomoć – najavila je sekretarka za socijalnu zaštitu Grada Beograda Nataša Stanisavljević.

Naime, na predstojećoj sednici Skupštine grada, pred odbornicima će se naći Predlog zaključka o davanju saglasnosti Sekretarijatu za socijalnu zaštitu da zaposlenima u ustanovama socijalne zaštite isplati novac.

– Imajući na umu zalaganje zaposlenih lica u ustanovama socijalne zaštite u sprečavanju pojave i širenja ove zarazne bolesti, kao i u njenom suzbijanju, a pogotovo zaposlenih u ustanovama socijalne zaštite koji su angažovani u direktnom radu sa korisnicima, omogućili smo jednokratnu novčanu pomoć u iznosu od 10.000 dinara po zaposlenom. U ovo vreme izazova kada se Grad Beograd suočava sa pandemijom, zaposleni su pokretači socijalne zaštite u Beogradu, svakodnevno brinu o ljudima, pomažu im, a na prvom mestu im je zdravlje korisnika – rekla je Nataša Stanisavljević.

Copyright Nataša Stanisavljević Beoinfo

Ona je istakla i da će novac dobiti oko hiljadu zaposlenih u ustanovama socijalne zaštite, kao i da je ovo jedan od načina da im se ukaže zahvalnost za sve ono što rade, jer bez njih ovaj sistem ne bi bio moguć.

Grad Beograd je svestan značaja koje ustanove socijalne zaštite imaju u našem društvu, zato će se i nastaviti ulaganja u sistem socijalne zaštite, najpre poboljšavanjem uslova rada, samih objekata, ali i materijalnog položaja zaposlenih, zaključila je Nataša Stanisavljević.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam

Izvor: Beoinfo