Interesantni "kućni ljubimci" na Novom Beogradu: Stanari solitera već tri godine ne mogu da žive od komšija

07.09.2021

13:59 >> 14:19

0

Autor: M.P.

To je jedan nesnosan smrad, kao i ogromna količina buba koje ide na stepenište i u druge stanove, objašnjava zamenik upravnika zgrade Milan Korovljević

Interesantni "kućni ljubimci" na Novom Beogradu: Stanari solitera već tri godine ne mogu da žive od komšija
printscreen/RTS

Stanari solitera u Bulevaru Mihajla Pupina 207 već tri godine žale se na smrad, perje i bube. Razlog su neobični “kućni ljubimci” koje je udomio stariji bračni par.

Na Novom Beogradu, u stanu na 12. spratu, stanari već godinama gaje golubove. Komšije se bune zbog nesnosnog smrada i, kako tvrde, buba koje izlaze iz tog stana. Nadležni su upoznati sa ovim problemom, ali ne znaju kako da ga reše, prenosi RTS.

– To je jedan nesnosan smrad, kao i ogromna količina buba koja ide na stepenište i u druge stanove. Golubovi kako uleću njima u stan, tako uleću i nama, ne postoji mogućnost nekog luftiranja stana ili pak otvaranja prozora – rekao je Milan Korovljević, stanar i zamenik upravnika zgrade.

Prema njegovim rečima, da stvar bude crnja, od pojedinih komšija koji su radi da im se pomogne, su tražili kutiju ili sanduk u koji će da sahrane mrtve golubove, što je kako kaže, potencijalno leglo zaraze.

Svaki pokušaj da razgovoraju sa komšijama o golubovima koje čuvaju u stanu završio se neslavno.

– Zamislite kad je tim ljudima nuđeno da im se na račun zgrade renovira ceo stan, da se okreči, da se stavi novi nameštaj, samo pod uslovom da izbace golubove i oni su to odbili, šta mi treba da kažemo – rekao je Korovljević.

Da sve bude još teže, reč je o komšijama koji su stari, teško pokretni i zavise od tuđe nege i pomoći.

Kazna i do 75.000 dinara

Skupština stanara je u protekle tri godine u više navrata pisala komunalnoj inspekciji i drugim nadležnim službama.

– Stanje je upravo onako kao što su vam stanari rekli, konstatovali smo to zapisnički, obratili smo se centru za socijalni rad, s obzirom da je situacija specifična. Što se tiče naših mera, zapisnički smo naložili da se stan očisti, da se dovede u red, sledeća od mera koju mi možemo je da podnesemo zahtev sudiji za prekršaje – objasnio je šef odseka komunalne inspekcije Novi Beograd Vladimir Babić.

Pročitajte još:

Ako bude podnet prekršajni postupak pred nadležnim sudom, teško pokretni stanari, za nemarno čuvanje golubova, mogu da plate novčanu kaznu i do 75.000 dinara. Izvesno je da ova kaznena mera neće rešiti problem, sve dok bude golubova na 12. spratu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi