Nova carinarnica Luke Beograd izmestiće kamione iz centra grada (FOTO)

09.09.2021 | 11:13 >> 10:39

Autor: Jovana Vrećo

Zamenik gradonačelnika je precizirao da će novi objekat imati više od 260 parking-mesta za kamione

Copyright Beoinfo

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić prisustvovao je danas početku izgradnje nove carinarnice Luke Beograd, na prostoru između auto-puta i Kvantaške pijace.

Vesić je istakao da će nova carinarnica imati više od 5500 metara kvadratnih, te da će njena izgradnja omogućiti izmeštanje kamiona iz centra grada.

Pročitajte još:

– Nova carinarnica je mnogo značajnija od samog objekta jer će ubuduće onemogućiti kamionima da ulaze u uže gradsko jezgro. Na taj način ćemo dati dodatni doprinos zaštiti od zagađenja, s obzirom na to da je kamionski teretni saobraćaj bio veliki zagađivač vazduha – istakao je zamenik gradonačelnika.

Copyright Beoinfo

Precizirao je da će novi objekat imati više od 260 parking-mesta za kamione, takođe i novi prostor za „pauk” JKP „Parking servis”, korisnički centar, kao i hangare za popravku špeditera.

– Imaćemo bolje uslove za rad, posebno za zaposlene koji rade na “pauku”. Naš “Parking servis” se razvija veoma uspešno i stalno širi svoje usluge. Veoma brzo ćemo izaći i sa planom novih garaža u Beogradu, jer je poslednja izgrađena još 2004. godine – naveo je Vesić, prenosi Beoinfo.

Copyright Beoinfo

On je dodao da se u Bloku 45 gradi i nova upravna zgrada “Parking servisa”, gde će ovo preduzeće posle više decenija dobiti svoju kuću, a građani na Novom Beogradu ujedno i korisnički centar.

Direktor JKP “Parking servis” Andrija Čupković ponovio je da danas započinje izgradnja nove carinarnice.

Copyright Beoinfo

– Kada je budemo završili, u samom gradu neće biti više teškog kamionskog saobraćaja. „Parking servis” će u narednih desetak dana potpisati memorandum o saradnji sa carinom, tako da će kamionski saobraćaj biti usmeren na obilaznice – istakao je Čupković i dodao da će novi objekat imati i elektropunjače.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam