Gorele mreže zbog navodne objave opštine Rakovica: Šta uradi Fejsbuk?!

10.09.2021

09:09 >> 09:53

0

Neko je post sa Fejsbuka, ali preveden uz pomoć google translate, okačio na Tviter što je izazvalo brojne podrugljive komentare

Gorele mreže zbog navodne objave opštine Rakovica: Šta uradi Fejsbuk?!
Copyright Pixabay

Beogradska opština Rakovica redovno organizuje jednodnevne izlete za svoje sugrađane i to je zaista lepa akcija kojoj se penzioneri rado odazivaju. Međutim, poslednja objava na Fejsbuk stranici opštine je izazvala brojne komentare na društvenim mrežama.

Pročitajte još

Sporan je bio naslov navodne objave na engleskom jeziku gde stoji: Rakovic’s pensioner sent of fire.

 

Šta se desilo?

Neko je post sa Fejsbuka, ali ne onaj orginalni (koji je na srpskom jeziku) okačio na Tviter i pokrenuta je lavina podrugljivih komenatara –“Ali, penzioners…”, “penzioners on fire”, sent of on fire???, “Google translate ne radi u opštini Rakovica”.

Otišli smo na stranicu pomenute opštine i videli kratko saopštenje o besplatnom izletu na Frušku goru, ali na srpskom jeziku i bez rečenice “Rakovic’s penzioner sent of on fire”

Ono što je najverovatnije je da je neko ko je posetio Fejsbuk stranicu opštine kliknuo opciju prevođenja na engleski (slučajno ili namerno), pa potom sačuvao post na engleskom i okačio na Tviter.

Tako da,  ubuduće proverite sadržaje sa mreža pre nego krenete da komentarišete.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike