Podeljeni lifleti beskućnicima: Sve važne informacije na jednom mestu

08.01.2021

08:40 >> 08:43

0

Autor: Jovana Vrećo

Volonteri su obilazili Skadarsku ulicu, pijacu Bajloni, Francusku ulicu, prolaz na Terazijama i Zelenom vencu i podelili liflete sa neophodnim informacijama

Podeljeni lifleti beskućnicima: Sve važne informacije na jednom mestu
Copyright Beoinfo

Sekretarijat za socijalnu zaštitu izradio je liflete za beskućnike, a volonteri Crvenog krsta obilaze haustore i mesta gde se obično nalaze lica koja žive bez krova nad glavom i daju im sve potrebne informacije, saopšteno je iz ovog Sekretarijata.

Pročitajte još:

– Pored novih objekata koje smo otvorili za smeštaj navedenih lica, takođe smo u saradnji sa Crvenim krstom organizovali i podelu limfleta i brošura. U njima se nalaze obaveštenja o tome gde beskućnici mogu da se jave i ostvare pravo na socijalnu pomoć, obrok, tople napitke, zatim kada je radno vreme prihvatilišta i slično. Volonteri su obilazili Skadarsku ulicu, pijacu Bajloni, Francusku ulicu, prolaz na Terazijama i Zelenom vencu – rekla je Nataša Stanisavljević.

Beoinfo

Ona je podsetila da su obezbeđena dodatna četiri objekta za beskućnike u zimskom periodu.

Takođe, kako je dodala sekretarka, Crveni krst je uradio informator sa svim drugim važnim informacijama kao i brošuru o zaštiti od koronavirusa.

Beoinfo

Podsećamo, izmenom Odluke o pravima i uslugama socijalne zaštite, Grad Beograd je omogućio da se u situacijama proglašenog vanrednog stanja ili vanredne situacije, dodatno pomogne licima koja žive na ulicama grada Beograda koja su bez prihoda i imovine, tako što će navedena lica za vreme vanrednih okolnosti, ostvariti pravo na besplatni obrok. Besplatni obrok mogu da preuzmu bez dokumenata, uz potvrdu Gradskog centra za socijalni rad.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Beoinfo

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike