Važni projekti završeni u 2020: Beograd nastavlja da radi na povezivanju Srbije i Republike Srpske

31.12.2020

15:19 >> 16:41

0

Autor: Jovana Vrećo

Pomoćnik gradonačelnika je istakao, kao jedne od najvažnijih događaja, rekonstrukciju Savskog trga i postavljanje spomenika Stefanu Nemanji

Važni projekti završeni u 2020: Beograd nastavlja da radi na povezivanju Srbije i Republike Srpske
Copyright Foto:24sedam/Katarina Mihajlović/Prinstcreen

Pomoćnik gradonačelnika Andreja Mladenović rekao je da je Beograd uprkos teškim okolnostima u godini za nama nastavio da se razvija i realizuje važne projekte.

Kao jedan od veoma važnih infrastrukturnih projekata, ali i projekata koji imaju za cilj isticanje sopstvene istorije, on je apostrofirao, za Radio-televiziju Republike Srpske, rekonstrukciju Savskog trga i postavljanje spomenika Stefanu Nemanji.

Mladenović je rekao da se otkrivanje spomenika očekuje krajem januara i izrazio mišljenje da će Beograd dobiti „novi centar grada“.

Pročitajte još:

– Podizanjem spomenika Stefanu Nemanji pokazaćemo da ne zapostavljamo sopstvenu istoriju, već ističemo pozitivne stvari. Spomenik će biti simbol srednjovekovne srpske države i pokazatelj kontinuiteta. Na taj način ističemo i na neki način vraćamo srpski identitet i to je naša poruka za Beograđane i stanovnike Srbije, ali i za građane Repbulike Srpske i sve druge Srbe širom sveta. Hram Svetog Save samo što nije završen, obavljaju se „fini radovi“, a izgradnja Hrama traje nekoliko decenija – istakao je Mladenović.

On je izrazio nadu da će 2021. biti godina novih pobeda i da ćemo nastaviti sa zbližavanjem i povezivanjem Srbije i Republike Srpske.

– Želimo da veze budu jače i da se na našim prostorima nikada ne ponove pokušaji ugrožavanja srpskog identiteta i srpskog naroda na bilo koji način. Srbi sigurno nikoga neće „dirati“, što je naša poruka mira i želimo da budemo u dobrim odnosima sa svima. Saradnja, dobri odnosi, jedinstvo i međusobno povezivanje je poruka za sve nas kako bi nas u budućnosti očekivao boljitak – poručio je Mladenović.

Govoreći o predstojećim praznicima, Mladenović je podsetio da ove godine u Beogradu nema organizovanih dočeka Nove godine, niti pratećih manifestacija po kojima je glavni grad Srbije poznat.

– Tokom poslednjih godina Beograd je bio praktično centar Balkana kada su novogodišnji praznici u pitanju, što se videlo po broju turista i manifestacija koje su bile pripremljene. Grad Beograd je ovakvu odluku doneo posle preporuka Kriznog štaba, što znači da će Beograđani ove godine Novu godinu proslaviti onako kako su prinuđeni, sa što manje kontakata i rizičnih situacija i uz pridržavanje mera – rekao je Mladenović i svim građanima Republike Srpske čestitao predstojeće praznike.

Medicinski radnii- heroji

Prema njegovim rečima, odgovornim ponašanjem dajemo podršku medicinskim radnicima, koji su podneli najveći teret od početka epidemije.

– Domovi zdravlja, bolnice i ostale medicinske ustanove širom Srbije i Republike Srppske bile su u svakom trenutku na usluzi svim ljudima koji su oboleli od kovida. Medicinski radnici su spasili veliki broj života i zbog toga su heroji. Dugujemo im veliku zahvalnost, a našom odgovornošću olakšaćemo im posao – dodao je Mladenović.

Kada je u pitanju novogodišnje „ruho“ Beograda, Mladenović je rekao da JKP „Javno osvetljenje“ godinama unazad radi na ukrašavanju grada.

Pročitajte još:

– Taj sistem je godinama unapređivan i u poslednjih par godina imamo specifična ukrašavanja određenih delova grada što je doprinelo opštoj prazničnoj slici. Veliki broj ljudi je tokom poslednjih godina dolazio u Beograd u vreme novogodišnjih i božićnih praznika i naš grad je bio prepoznatljiv po atmosferi. Ove godine smo odlučili da uprkos okolnostima okitimo grad, kako bismo imali deo praznične atmosfere – rekao je Mladenović.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike