Posao za narednih 50 godina: Radojičić i Stevanović o novoj lokaciji Infektivne klinike

03.02.2021

16:00 >> 15:07

0

Koliko je važna ova zdravstvena ustanova pokazala nam je 2020. kada je postala glavno uporište sistematske borbe države protiv virusa korona - rekao je grado

Posao za narednih 50 godina: Radojičić i Stevanović o novoj lokaciji Infektivne klinike
Copyright Beoinfo

Grad Beograd je stavio resurse na raspolaganje Ministarstvu zdravlja kako bi se pronašla najbolja opcija za lokaciju nove zgrade Infektivne klinike, a u cilju da projekat bude realizovan kvalitetno i u planiranim rokovima.

Naime, gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić i direktor Infektivne klinike dr Goran Stevanović danas su se sastali kako bi razgovarali o urbanističkim izazovima, ali i o pitanjima koja se tiču buduće saradnje.

Beoinfo

– Koliko je važna Infektivna klinika pokazala nam je 2020. godina kada je ona bila glavno uporište sistematske borbe države protiv virusa korona. Ministarstvo zdravlja je nedvosmisleno opredeljeno u pravcu unapređenja uslova lečenja u ovoj oblasti, a meni kao gradonačelniku ostaje da uložim maksimalne kapacitete iz domena svoje nadležnosti kako bi se ovakvi projekti što pre realizovali – istakao je Radojičić.

Gradonačelnik je dodao da je u svom radu na izgradnji nove dečje bolnice „Tiršove 2” imao priliku da se uveri koliko je rana faza planiranja važna i da je neophodno da se svaki detalj sada isplanira precizno kako bi se dalje faze odvijale najjednostavnije, uz poštovanje svih procedura.

Direktor Infektivne klinike Goran Stevanović naglasio je da je danas u veoma kratkom roku održan drugi sastanak sa gradonačelnikom i njegovim timom u cilju rešavanja velikog problema, koji traje već više od 70 godina.

Pročitajte još

– Problem se odnosi na činjenicu da je Infektivna klinika, koja je u sastavu Kliničkog centra Srbije, izgrađena 1926. godine i da se od tada nalazi u istim objektima koji i pored rekonstrukcija, nažalost, više ne zadovoljavaju organizaciono i prostorno standarde savremene infektologije. Danas su razmatrana rešenja lokacijskih izazova izgradnje novog objekta infektivne klinike kao deo velikog posla koji se danas radi za narednih 50 godina. Imali smo uspešan sastanak, brojna pitanja su otvorena i krenuli smo u pravcu njihovog rešavanja – istakao je Stevanović.

Sastanku su prisustvovali predstavnici Ministarstva zdravlja, Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima, Sekretarijata za urbanizam Grada Beograda i Urbanističkog zavoda, kako bi se predložena opcija analizirala iz pozicije Generalnog urbanističkog plana Grada Beograda.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike