Počelo rušenje nelegalnog objekta u Krunskoj ulici (FOTO)

09.02.2021

10:06 >> 11:05

0

Autor: Jovana Vrećo

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić istakao je da je zgrada nadzidana bespravno

Počelo rušenje nelegalnog objekta u Krunskoj ulici (FOTO)
Copyright Facebook/ Goran Vesić

Počelo je rušenje bespravnog objekta u Krunskoj 79. Reč je o zgradi koja je pod zaštitom Zavoda za zaštitu spomenika kulture grada Beograd, a nadzidana je bespravno.

Ovu informaciju objavio je jutros, na svojoj društvenoj mreži Fejsbuk, zamenik gradonačelnika Goran Vesić, a potvrdila je i sekretarka za inspekcijske poslove Sonja Božović.

– Izvršenje će se sprovesti prinudnim putem i trajaće do trenutka kada svi nelegalno sprovedeni radovi ne budu uklonjeni – istakla je ona.

Božovićeva je podsetila da su radovi na tom objektu započeti po pribavljanju Rešenja o odobrenju za izvođenje građevinskih radova na investicionom održavanju krovnog pokrivača i fasade od GO Vračar, a da je na terenu građevinski inspektor utvrdio da investitor vrši bespravno nadziđivanje objekta.

Pročitajte još:

– Građevinska inspekcija je odmah obavestila nadležni organ GO Vračar, koji je poništio rešenje kojim se odobrava investiciono održavanje krovnog pokrivača i fasade, doneto je rešenje o zatvaranju i rešenje o uklanjanju, koje se sada izvršava. Protiv investitora radova podneta je krivična prijava nadležnom tužilaštvu, a protiv izvođača radova podneta je prijava nadležnom tužilaštvu za pokretanje privrednog prestupa. I ovu priliku koristim da apelujem na građane da građevinske radove izvode samo uz posedovanje odgovarajuće građevinske dozvole i da se prilikom izvođenja radova strogo pridržavaju odobrenog projekta, jer će se u suprotnom svaki pokušaj bespravne gradnje sankcionisati u skladu sa zakonom – istakla je Sonja Božović.

Почело је рушење бесправног објекта у Крунској 79. Зграда која је под заштитом Завода за заштиту споменика културе града…

Posted by Горан Весић on Уторак, 09. фебруар 2021.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike