Načelnik Komunalne milicije opisao kako je izgledala korona žurka u Beogradu: Neverovatne scene, u šoku sam

14.02.2021

14:15 >> 14:51

0

Autor: Jovana Vrećo

Divac je rekao da su sinoć u redovnom obilasku grada prolazili pored Aberdareve ulice i primetili da se nešto dešava

Načelnik Komunalne milicije opisao kako je izgledala korona žurka u Beogradu: Neverovatne scene, u šoku sam
Copyright Antonio Ahel/ATAImages

Načelnik Komunalne milicije Ivan Divac istakao je da je bio “u potpunom šoku” kada je sinoć ušao u klub na Tašmajdanu i zatekao, kako kaže “filmsku scenu”.

Divac je rekao da su sinoć u redovnom obilasku grada prolazili pored Aberdareve ulice i primetili da se nešto dešava.

– Pozvali smo Interventnu jedinicu 92 i policijsku stanicu Palilula, koji su nam pružili asistenciju. Na prvoj kapiji kluba bilo 30 ljudi, a još oko 40 osoba je čekalo da uđe unutra. Kada smo ušli unutra, to je bila nerealna scena. Ja se ne sećam da sam i kad nije bila korona bio u punijem klubu – rekao je Divac za RTS.

Antonio Ahel/ATAImages

O broju ljudi svedoči, kaže, da je komunalnim milicionarima trebalo tri do četiri minuta da pronađu šank.

– Ja prvih pet sekundi nisam mogao da shvatim da se to dešava u Beogradu, kao na filmu je bila scena – dodaje.

Odmah je, kaže, od strane Interventne jedinice i Komunalne milicije i Policijske stanice Palilula naređeno da se muzika ugasi i da se klub isprazni.

– Dežurni tužilac je zbog specifičnosti situacije potpuno opravdano odlučio da se radi o krivičnom delu, a ne o prekršaju. Komunalna milicija je odmah sankcionisala klub po Zakonu o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti, a tužilac će ga sankcionisati po Krivičnom zakonu član 248 “nepostupanje po zdravstvenim propisima za vreme epidemije. Pražnjenje lokala trajalo je više od sat vremena – rekao je Divac.

Jutros su, dodaje, u klubu “Half” u 10 sati na tehno žurki zatekli preko 150 ljudi.

“Nema prostora za reakciju Tužilaštva za klub gde je bilo zatečeno 150 ljudi”

U klubu u Bulevaru vojvode Bojovića komunalna milicija prekinula je danas oko 10 sati tehno žurku na kojoj je bilo prisutno 150 osoba, ali u ovom slučaju nije bilo prostora za reakciju Tužilaštva, potvrdio je za Tanjug pomoćnik načelnika Komunalne milicije Ranko Šekularac.

– Bez ikakvog pridržavanja mera, bez maski, bez stolova. To je zatvoreno uz asistenciju policije u 10 sati. Tu je jedino razlika u odnosu na sinoć, što je prostor dosta veći. Bilo je manje ljudi, na oko 500 kvadrata, ali su svi bili koncentrisani na nekih 100 kvadrata. Neverovatne scene – ukazuje Divac.

Apeluje na sve da se pridržavaju mera.

– Od četvrtka, svako veče sam na terenu. Ulazimo u svaki restoran. Za Novu godinu smo imali samo tri lokala koje smo zatekli da rade, u petak smo zatvorili sedam restorana. Ovo sinoć ne bih komentarisao, u potpunom sam šoku – napominje Divac.

Kaže da postoje priče da su se neki podrumi pretvorili u kafane i da tu traju okupljanja.

Pročitajte još:

– Poziv svima da prijave Komunalnoj miliciji, dežurnom centru na broj 0800/110-011. Na svaki poziv Komunalna milicija će delovati. U javni prostor ulazimo u skladu sa ovlašćenjima. U saradnji sa tužiocem za svaki privatni prostor dobićemo nalog da možemo da uđemo u te prostore. Apel svima da se pridržavamo mera – zaključio je Divac.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RTS

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike