Neviđena bahatost: Inspektori zatvorili gradilište, a pola sata kasnije zidari ponovo zidali (FOTO)

24.02.2021

14:46 >> 13:41

0

Autor: Jovana Vrećo

Objekat u Ulici Miodraga Živanova, u naselju Vojvode Vlahovića, i dalje se zida, bez obzira na to što je u suprotnosti sa dozvolom, a gradiliše neobezbeđen

Neviđena bahatost: Inspektori zatvorili gradilište, a pola sata kasnije zidari ponovo zidali (FOTO)
Copyright Printscreen/Facebook/ Udruženje "Moje naselje"

U Ulici Miodraga Živanova, u naselju Vojvode Vlahovića, danas oko podne, na teren su izašli policija kao i građevinska inspekcija i stavljena je traka, te je tako gradilište zatvoreno po četvrti put!

Međutim, kako je za 24sedam rekao Marko Mladenović. iz Udruženja “Moje naselje”, samo pola sata posle odlaska građevinske inspekcije, radnici su se vratili, pocepali traku i nastavili sa radovima.

–  Građani su zvali prvo policiju, koja je izašla na teren. Ubrzo je izašla i građevinska inspekcija koja je zatvorila gradilište. Radnici su, po njihovom odlasku, pocepali traku i nastavili sa radom. Opet smo zvali inspekciju, ali su oni rekli da “ne mogu da dežuraju”, pa smo opet pozvali policiju, a oni su nam rekli da će poslati ekipu – kaže Mladenović.

Podsetimo, kako su iz Udruženja “Moje naselje” objavili, građevinski inspektor je prethodno doneo rešenje o zatvaranju gradilišta 4. novembra 2020, pa 23. novembra, a potom i 9. januara, pre 45 dana.

– Gradilište je zatvoreno, nemojte dozvoliti da se radi, i odmah pozovite policiju jer se krši zakon, a gde možete pokazati ovo. Pored svega toga, građevinski inspektor je 28. januara ove godine obavestio opštinu Voždovac da je izvedeni temelj u suprotnosti sa građevinskom dozvolom i projektom – objasnili su iz Udruženja.

Pročitajte još:

Takođe su apelovali i na Opštinu Voždovac da se, kako su naveli, angažuje na zaštiti stanovnika naselja Vojvode Vlahovića, jer se objekat konstantno zida, bez obzira na to što ga je građevinska inspekcija zatvorila, bez obzira što je u suprotnosti sa građevinskom dozvolom i što je nezaštićeno gradilište i predstavlja opasnost za decu i ostale.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike