Prihvatilište u Beogradu obeležilo 63. rođendan: Deci na poklon tablet računari

25.02.2021

11:43 >> 12:00

0

Zamenik gradonačelnika je rekao da su to vredna deca i istakao je da to što su u životu uskraćena za neke stvari koje druga deca imaju, ne sme da bude prepr

Prihvatilište u Beogradu obeležilo 63. rođendan: Deci na poklon tablet računari
Copyright Beoinfo

Prihvatilište za decu Beograda obeležilo je danas 63. godine postojanja, a tim povodom predstavnici Grada Beograda su korisnicima te ustanove, kao lični poklon, darivali tablet računare.

U prihvatilištu trenutno boravi 32-oje dece, a tablete su im poklonili zamenik gradonačelnika Goran Vesić i gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević.

Beoinfo

– Ponosni smo na ovu ustanovu koja je tek pre dve godine konačno dobila svoje prostorije. Nažalost, zbog epidemije korona virusa ne možemo da uđemo u nju jer čuvamo korisnike i zaposlene da se ne zaraze, ali ovo je jedna od najmodernijih ustanova ovakvog tipa na Balkanu, a ne i u Evropi – rekao je Vesić.

Podsetio je da će do prvog septembra sva deca u Beogradu koja pohađaju niže razrede osnovne škole dobiti tablete, kako bi mogli da koriste digitalne udžbenike.

Pročitajte još

– Želeli smo da za ovaj 63. rođendan Prihvatilišta za decu Beograda, deca koja su u mnogo čemu uskraćena u odnosu na drugu decu budu prva u Beogradu koja će dobiti tablete jer ona u mnogo čemu drugom mogu da budu prva – rekao je Vesić.

Dodao je da su to vredna deca i da istakao da to što su u životu uskraćena za neke stvari koje druga deca imaju, ne sme da bude prepreka već da društvo upravo kroz ovakve institucije treba da im pomogne da postanu dobri članovi društva i nadoknade ono čime su ne svojom voljom uskraćeni.

– Siguran sam da će ova deca biti prva u mnogo čemu drugom, ne samo po tome što su prva dobila tablete i da ćemo se ponositi mnogim od ove dece kao dobrim članovima društva, a da će oni znati da su društvo i država stali iza njih onda kada im je bilo najpotrebnije – rekao je Vesić.

Nataša Stanisavljević Tanjug/Tara Radovanović

Gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević rekla je da je tokom 63 godine postojanja Prihvatilišta za decu Beograda više od 70.000 dece u toj ustanovi našlo sigurno i bezbedno mesto u kome je provelo određeno vreme.

– Zahvaljući pre svega naporima Grada Beograda, zamenika gradonačelnika, od 2019. godine nama je na raspolaganju ovaj prostor koji ispunjava sve standarde koji postoje kada su u pitanju ustanove socijalne zaštite, čak smo i mnogo iznad standarda ovde primenili – rekla je ona.

Dodala je da u Prihvatilištu za decu Beograda i dalje ostaju na snazi sve preventivne epidemiološke mere i istakla da u toj ustanovi od početka epidemije korona virusa u našoj zemlji nijedno dete nije bilo zaraženo.

Direktorka Prihvatilišta za decu Beograda Danijela Stajković zahvalila je na poklonima koje su dobili korisnici te ustanove.

– Nama kao timu koji radi sa ovakvom grupom dece je od velikog značaja da imamo ovakvu podršku, da na ovakav način možemo da slavimo svoje rođendane, da trajemo u ovakvim uslovima i odgovorimo potrebama svakog ugroženog deteta – rekla je Stajković.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike