Krivična prijava sledeće nedelje pred tužilaštvom: Ko je umešan u korupciju oko Mosta na Adi?

04.12.2020

13:00

0

Šokiran sam saznanjima da su se u javnosti pojavili ugovori o tome da je uzeta provizija za izgradnju tog mosta - rekao je zamenik gradonačelnika

Krivična prijava sledeće nedelje pred tužilaštvom: Ko je umešan u korupciju oko Mosta na Adi?
Copyright Foto:24sedam/ Katarina Mihajlović

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić izjavio je da će Grad Beograd sledeće nedelje podneti krivičnu prijavu protiv NN lica kako bi tužilaštvo utvrdilo ko je sve bio umešan u, kako kaže, korupciju u vezi sa izgradnjom Mosta na Adi.

“Šokiran sam saznanjima da su se u javnosti pojavili ugovori o tome da je uzeta provizija za izgradnju tog mosta”, kaže Vesić.

Foto: 24sedam/ Goran Sivački

– Grad nije imao saznanja o tome. Šokirani smo da je očigledno neko u Grčkoj pravio ugovore gde je svoju proviziju vezivao za dobijanje posla u Beogradu i jasno je da je u pitanju korupcija – rekao je zamenik gradonačelnika.

Krivična prijava protiv NN lica biće podneta naredne nedelje kako bi tužilaštvo ispitalo sve te ugovore i utvrdilo ko je sve bio umešan u korupciju oko Mosta na Adi.

Foto: 24sedam/ Katarina Mihajlović

Vesić je rekao da je napravljen aneks ugovora između izvođača i Grada Beograda i da je izvođač dobio više od 14 miliona evra, od čega preko devet miliona evra samo zato što je Most na Adi pustio u novogodišnjoj noći, 31. decembra 2011. godine.

Pročitajte još: Liftovi kod Mosta na Adi ne rade već osam godina

– Za to smo znali, ali do sada nismo imali saznanja o tome da su kompanije u Grčkoj, očigledno u vlasništvu lica iz Srbije, dobijale provizije za to što se ovde gradio Most na Adi – rekao je Vesić i dodao da se nada da će naše tužilaštvo, uz međunarodnu pravnu pomoć Grčke i drugih zemalja, ispitati o čemu se radi i da će konačno ljudi koji su uzimali proviziju na tada najskupljem projektu u Beogradu.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanju

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike