Uređenje Kosančićevog venca: U planu je rušenje nekoliko objekata

05.12.2020

15:01

0

Javna sednica u vezi sa Nacrtom izmena i dopuna PDR održaće se 17. decembra od 13 sati u prostorijama Gradske opštine Stari grad u Makedonskoj 42

Uređenje Kosančićevog venca: U planu je rušenje nekoliko objekata
Copyright Printscreen/YouTube/Ben Sedin

Prema Planu detaljne regulacije na Kosančićevom vencu trebalo bi da dođe do rušenja objekata za koje je procenjeno da su bez vrednosti sa stanovišta službe zaštite, objavio je Sekretarijat za urbanizam i građevinske poslove.

Javna sednica u vezi sa Nacrtom izmena i dopuna PDR održaće se 17. decembra od 13 sati u prostorijama Gradske opštine Stari grad u Makedonskoj 42.

Pročitajte još: Bliži se kraj višedecenijskom problemu leve obale Dunava: Počinju radovi na izgradnji kanalizacije

Naime, reč je o bloku između Karađorđeve ulice, Velikih stepenica i Kosančićevog venca, a prema Planu je predviđeno rušenje zgrade Zavoda za komunalne delatnosti “Sigmaprojekt”, građevine sa neparne strane Kosančićevog venca, kao i objekata između Velikih i Malih stepenica.

Komisija za planove Skupštine grada donela je odluku da se izradi maketa budućeg izgleda prostorne celine Kosančićev venac. Na taj način biće utvrđeno hoće li potencijalni kompleks narušiti vizuru ovog istorijskog dela prestonice.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike