Grad je doneo odluku: Poznato koja firma će naslediti "Bus plus"

27.03.2021

09:57

0

Javni poziv za ovaj posao objavljen na kraju 2020. godine, a do isteka roka – 25. februara stigla je i zajednička ponuda Bus Logika iz Požarevca i Pente iz

Grad je doneo odluku: Poznato koja firma će naslediti "Bus plus"
Copyright ATA Images/ A. K.

Grad Beograd doneo je odluku da dodeli ugovor za eksploataciju i održavanje sistema za naplatu karata i upravljanje vozilima u javnom linijskom prevozu grupi ponuđača “Kentkart” koji je ponudio da taj posao radi za 8,79 milijardi dinara, sa PDV-om 10,55 milijardi.

U odluci gradskog Sekretarijata za javni prevoz, objavljenoj na portalu javnih nabavki, navodi se da su u konzorcijumu “Kentkart” dve firme iz Istanbula i jedna iz Beograda.

Foto 24sedam/Katarina Mihajlović

Javni poziv za ovaj posao objavljen na kraju 2020. godine, a do isteka roka – 25. februara stigla je i zajednička ponuda “Bus Logika” iz Požarevca i “Pente” iz Pule koji su ponudili da taj posao rade za 8,9 milijardi dinara (10,68 milijardi sa PDV-om).

Ova ponuda je odbijena, jer je prema oceni komisije neprihvatljiva pošto nije u skladu sa zahtevima iz konkursne dokumentacije.

Navedeno je da nije dostavljeno sredstvo obezbeđenja za ozbiljnost ponude – bankarska garancija, te da ponuđač ne ispunjava finansijski, ekonomski, tehnički i stručni kapacitet.

Pročitajte još

Posao dodeljen ugovorom obuhvata održavanje hardvera (opreme) koja je vlasništvu Grada Beograda i softvera za koji Beograd ima pravo korišćenja, te usluge u vezi sa kontrolom putnika, organizovanja prodajne mreže, prodaje karata i dopuna, kao i izdavanje kartica.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RTS

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike