Ministarka Vujović zasadila prve sadnice u opštini Stari grad: Ozelenjavanje gradskih zona značajno za kvalitet vazduha (FOTO)

29.03.2021 | 10:53

Autor: J.B.O.

Važno nam je da ozelenimo što više gradskih zona, a u tom poslu Ministarstvo je pouzdan partner gradovima i opštinama

Copyright ekologija.gov.rs

Ministarka zaštite životne sredine Srbije Irena Vujović posadila je danas prve sadnice u beogradskoj opštini Stari grad i poručila da je ozelenjavanje, posebno gradskih zona, od izuzetnog značaja za kvalitet vazduha koji građani udišu.

– Važno nam je da ozelenimo što više gradskih zona, a u tom poslu Ministarstvo je pouzdan partner gradovima i opštinama i nastavićemo da podržavamo dobre projekte – poručila je Vujovićeva, koja je s predsednikom te opštine Radoslavom Marjanovićem posadila prve sadnice u okviru projekta “Ozeleni Stari grad“.

Copyright ekologija.gov.rs

Ministarka je, kako se navodi u saopštenju, podsetila da je za sufinansiranje projekata pošumljavanja i ozelenjavanja širom Srbije, Ministarstvo izdvojilo 100 miliona dinara i dodala da je Stari grad među 38 opština i gradova kojima su dodeljena sredstva za tu namenu.

Copyright ekologija.gov.rs

Predsednik Starog grada Marjanović je najavio da će se sadnja nastaviti i u narednim danima na prostoru naselja 25. maj.

– Krenuli smo od priobalja, jer veliki broj naših sugrađana i komšija svoje slobodno vreme provode uz reku. Cilj nam je da u narednim godinama na teritoriji naše opštine zasadimo veliki broj sadnica drveća kako bismo život u centru učinili boljim i prijatnijim – kazao je Marjanović.

Copyright ekologija.gov.rs

Ministarka Vujović je pohvalila opštinu Stari grad i sve druge lokalne samouprave u Srbiji koje su kandidovale dobre projekte na konkursima Ministarstva i time, kako ističe, pokazale da je segmet zaštite životne sredine visoko postavljen u njihovom radu.

Pročitajte još:

– Sve aktivnosti koje su usmerene ka unapređenju kvaliteta životne sredine, a generisane su sa lokala, doprinose poboljšanju ukupne ekološke slike Srbije – podvukla je Vujovićeva.

Uz tehničku podršku JKP “Zelenilo Beograd”, zasađen je novi drvored duž biciklističke staze, na potezu od Spomenika braniocima Beograda ka Kuli nebojši.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam