Zemunci stali u odbranu zelene površine: "Nećemo parking, hoćemo park!"

31.03.2021

10:20 >> 10:39

0

Povodom ovog slučaja oglasila se i Inicijativa Ne davimo Beograd, koja je ocenila da se novo parkiralište pravi za posetioce restorana i splavova

Zemunci stali u odbranu zelene površine: "Nećemo parking, hoćemo park!"
Copyright Twitter/Befunky

Nekoliko desetina građana okupilo se juče u zemunskom parku, kod vrtića “Mala sirena”, između Karađorđeve ulice i Keja oslobođenja, zbog najavljene izgradnje “privremenog parkinga”.

Naime, porodice sa decom izašle su ispred svojih zgrada sa transparentima “Hoćemo park”, “Park za decu”, “Park, a ne parking”.

Povodom uništavanja ove zelene površine u Zemunu, oglasila se i Inicijativa “Ne davimo Beograd”, koja je ukazala na to da će građani biti na duplom gubitku, jer će izgubiti park, a neće dobiti rešenje za parking.

Predstavnici te inicijative su ocenili da se novo parkiralište pravi za posetioce restorana i splavova, da bi se zaradio dodatni novac od naplate parkiranja.

– Stanari će ovaj parking plaćati kao i svako drugi, dok će okolna parking-mesta ostati besplatna. Tek kad se sva besplatna mesta popune, posetioci će parkirati na parkiralištu, što znači da će komšijama ostati isti problem, samo sa više vozila posetilaca splavova – ocenili su u Inicijativi “Ne davimo Beograd”.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike