Kamioni prete uništavanju jedine zelene oaze na Paliluli: Građani po drugi put brane livadu kod hale "Pionir"

07.04.2021

07:30 >> 17:31

0

Ministarstvo omladine i sporta 2014. godine najavilo je gradnju dvorane za besplatne treninge fudbala kako bi pomogli klubovima u lošijoj finansijskoj situacij

Kamioni prete uništavanju jedine zelene oaze na Paliluli: Građani po drugi put brane livadu kod hale "Pionir"
Copyright MN Press

Stanari Profesorske kolonije i Hadžipopovca pokrenuli su peticiju protiv gradnje velike sportske hale na prostoru između hale Pionir i Vojnogeografskog instituta, koja bi automatski značila seču više od 400 stabala i potpuno uništavanje jedine zelene površine koju građani ovog dela prestonice imaju.

Prema rečima inicijatorke ove peticije, Ivane Buzurović, godinama unazad je u planu izgradnja sportskog objekta, a njima nije prvi put da brane ovu zelenu oazu.

– Pre nekoliko godina prvi put je pokušana izgradnja velike sportske hale na toj livadi, ali protestom smo uspeli da je sprečimo. Međutim, i dalje postoji velika tabla, na kojoj je prikazan plan gradnje – rekla je za 24sedam Buzurovićeva.

Printscreen/Google Maps

Ona kaže da su pre nedelju dana došli radnici sa kamionom i mašinom.

– Kada smo ih pitali šta rade, kazali su da proveravaju zemljište radi izgradnje sportske hale – tvrdi sagovornica.

Napominje da ukoliko radnici počnu sa radovima da će stanari izaći na ulicu i protestovati.

Pročitajte još

– Plan je da sakupimo 3.000 potpisa i da peticiju, kao građansku inicijativu, predavamo gradonačelniku i zameniku gradonačelnika Beograda, kao i predsedniku opštine Palilu – zaključila je Buzurovićeva.

Podsetimo, Ministarstvo omladine i sporta 2014. godine najavilo je gradnju dvorane za besplatne treninge fudbala kako bi pomogli klubovima u lošijoj finansijskoj situacijji.

MN Press

Građani Hadžipopovca i Profesorske kolonije tada su se prvi put pobunili protiv gradnje, jer ukoliko bi radnici uništili jedinu zelenu površinu kod hale Pionir, oni ne bi imali gde da šetaju sa decom i svojim kućnim ljubimcima.

– Zašto ne prilagode “Pionir” treninzima, a ovo pretvore u dečje igralište? Već su raskrčili mnogo drveća da bi napravii teniske terene, parking i auto servis, a sada hoće da poseku i preostala stabla. Šta ostaje građanima – svojevremeno se pitao jedan stanar Palilule.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike