Skup podrške Palestini u centru Beograda: "Bez Jerusalima nema ni naše države" (FOTO)

12.05.2021

17:15 >> 18:03

0

Autor: A. B.

Čule su se parole poput Živela Palestina, Živela Srbija, Gazi je potreban naš glas...

Skup podrške Palestini u centru Beograda: "Bez Jerusalima nema ni naše države" (FOTO)
Copyright B.P./ATAImages

Izrael je juče pojačao vazdušne napade na palestinski Pojas Gaze, ali su s druge strane projektili pogodili izraelske gradove drugi dan zaredom, u pogoršanju oružanog konflikta u kojem je stradalo najmanje 28 osoba u palestinskoj enklavi, a dvoje je poginulo u Izraelu.

Danima traje ratovanje i ne zna se kada će prestati, a za to vreme protesti širom sveta uzimaju maha i pažnje, pa tako i u našoj prestonici.

U sredu popodne na Trgu Republike okupilo se nekoliko desetina Palestinaca gde su se čule parole poput “Živela Palestina”, “Živela Srbija”, “Gazi je potreban naš glas”.

– Naša poruka jasna je i jednostava – ovde smo da damo podršku našem narodu, da kažemo da želimo da živimo u miru, da imamo našu nezavisnu državu, Istočni Jerusalim kao glavni grad – rekao je predstavnik palestinske dijaspore u Srbiji Sami Hijo.

Pročitajte još:

Ova organizacija broji oko 500 članova, a Hijo je dodao da “bez Jerusalima ne može ni da bude države Palestine”.

U toku dana, militantna grupa Hamas potvrdila je da je njen komandant grada Gaze ubijen u današnjem izraelskom vazdušnom napadu. Basem Isa je najviša vojna ličnost u Hamasu koju je Izrael ubio od rata u Gazi 2014. godine.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike