U "Ušću" vakcinisano više od 6.000 osoba: Plan da se otvore punktovi i u drugim tržnim centrima

19.05.2021

10:26 >> 10:35

0

Autor: Jovana Vrećo

Prate se potrebe građana i punktovi za imunizaciju otvaraju se tamo gde je to potrebno, rekla je gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljevi

U "Ušću" vakcinisano više od 6.000 osoba: Plan da se otvore punktovi i u drugim tržnim centrima
Copyright 24sedam/Goran Sivački

U beogradskom tržnom centru “Ušće” i autobusu adaptiranom u mobilni punkt za vakcinaciju protiv koronavirusa do sada je imunizovano više od 8.000 osoba, kaže gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević, dodajući da se na taj način želi doći do svakog građanina koji želi da primi vakcinu.

Ona je za Tanjug navela da se prate potrebe građana i da se punktovi za imunizaciju otvaraju tamo gde je to potrebno, kako bi bili što dostupniji građanima.

– To je bila poenta, da idemo tamo gde obični punktovi za vakcinaciju ne mogu biti dostupni – rekla je Stanisavljević i dodala da je na punktu u tržnom centru “Ušće” do sada vakcinisano više od 6.000 građana, a u autobusu za vakcinaciju preko 2.100.

Najavila je da je u planu da se takvi punktovi otvore i u tržnim centrima “Beo šoping centar”, “Rajićeva”, “Galerija” i “Stadion”.

– Razgovarali smo sa njihovim predstavnicima i oni su dali prostor bez nadoknade – rekla je ona.

Autobus ponovo dostupan građanima

Zbog loših vremenskih uslova, trenutno se vrši dezinfekcija autobusa namenjenog za vakcinaciju koji će, najavljuje Stanisavljević, od petka ponovo biti dostupan građanima.

Pročitajte još:

Navela je će autobus u petak biti na 25. maju na Starom gradu, u subotu na Zemunskom keju, u nedelju na Adi Ciganliji, a u ponedeljak u Surčinu.

Kaže i da je 15. maj bio rekordan po broju vakcinisanih u jednom danu u tom autobusu, kada je više od 430 ljudi primilo vakcinu protiv koronavirusa.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike