Gradonačelnik u obilasku Kule: Beograd na vodi dragulj jugoistočne Evrope

21.05.2021

15:05 >> 14:38

0

Rekao je da je trenutno na njemu angažovano 750 radnika, dok ih je na čitavom projektu više od 2.200

Gradonačelnik u obilasku Kule: Beograd na vodi dragulj jugoistočne Evrope
Copyright Beoinfo

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić obišao je danas Kulu Beograd, najveći objekat u izgradnji u okviru projekta Beograd na vodi, i poručio da je to zdanje turistička i ekološka atrakcija i simbol srpske prestonice.

Rekao je da je trenutno na njemu angažovano 750 radnika, dok ih je na čitavom projektu više od 2.200, dodajući da su u toku radovi na 150. metru, te da se završetak glavnih radova očekuje do kraja godine.

Beoinfo

– Do sada je 870 stanova useljeno, a očekuje se da ih do kraja godine bude još oko 1.000. Na prostoru projekta biće ukupno 1,8 miliona kvadratnih metara stambenog i poslovnog prostora – naveo je Radojičić na TV Prva.

On je istakao da će se u okviru Kule Beograd na njenom vrhu nalaziti vidikovac sa pogledom od 360 stepeni, odakle će se pružati pogled na celu prestonicu, reke i znamenitosti.

Beoinfo

Gradonačelnik je posebno skrenuo pažnju na ekološki aspekt ovog projekta – energetsku efikasnost i zelenilo.

– Krov “Galerije Beograd” je 60 odsto prekriven zelenilom, i to je najzeleniji trg u regionu, a brojne su i javne zelene površine, igrališta i parkovi – rekao je Radojičić, i najavio i da će u narednim godinama jedan od prioritetnih zadataka biti čistoća reka.

Još jedna specifičnost Kule Beograd, kaže Radojičić, ne samo u domaćim već i u svetskim okvirima, jeste upotreba specijalnih fasadnih stakala, jer će do 9. sprata biti ugrađena stakla koja služe očuvanju biodiverziteta.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike