Radojičić domaćin gradske slave: Obeležićemo Spasovdan uz poštovanje epidemioloških mera

02.06.2021

17:10 >> 16:25

0

Autor: Jovana Vrećo

Litija će se kretati od Vaznesenjske crkve ulicama Kneza Miloša i Kralja Milana, preko Trga Slavija i Bulevara Oslobođenja do hrama Svetog Save na Vračaru g

Radojičić domaćin gradske slave: Obeležićemo Spasovdan uz poštovanje epidemioloških mera
Copyright Beoinfo

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić najavio je da će ove godine gradska slava Spasovdan biti obeležena 10. juna svetom arhijerejskom liturgijom u beogradskoj Vaznesenjskoj crkvi, a potom će u popodnevnim časovima biti upriličen prijem u Starom dvoru dok će svečana slavska litija krenuti u 19 časova.

– Ove godine gradsku slavu obeležavamo sećajući se teških trenutaka koje smo prolazili u prethodnom periodu suočeni sa pandemijom kovid 19 ali isto tako sa verom u boga i sa nadom da ćemo se uspešno izboriti sa svim izazovima koji su pred nama – rekao je gradonačelnik, prenosi Beoinfo.

Radojičić je poručio da će sa velikom radošću kao domaćin slave prisustvovati liturgiji, da će zatim ugostiti zvanice u Starom dvoru, a onda se pridružiti sveštenstvu i građanima u litiji od Vaznesenjske crkve do Hrama Svetog Save.

Litija će se kretati od Vaznesenjske crkve ulicama Kneza Miloša i Kralja Milana, preko Trga Slavija i Bulevara Oslobođenja do hrama Svetog Save na Vračaru gde će biti služen moleban za Beograd i njegove žitelje.

Pročitajte još:

– Gradsku slavu obeležićemo poštujući epidemiološke mere koje se odnose kako na skupove na otvorenom tako i u zatvorenom prostoru. Održavamo radne sastanke i pažljivo pripremamo celokupnu organizaciju zajedno sa sveštenstvom Srpske pravloslavne crkve – naveo je gradonačelnik i pozvao građane da zajedno toga dana budu u molitvi “kao što smo se zajedno borili sa pandemijom, i da nas zajedništvo vodi u lepšu budućnost”.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike