Otvoren još jedan punkt za imunizaciju: "Uraganke" i Vesić pozivaju građane da se vakcinišu

03.06.2021

11:25 >> 11:49

0

Građanima su na raspolaganju Sinofarmova i Fajzerova vakcina, a obezbeđeno je ukupno 100 vaučera u vrednosti od po 3.000 dinara

Otvoren još jedan punkt za imunizaciju: "Uraganke" i Vesić pozivaju građane da se vakcinišu
Copyright 24sedam/ Katarina Mihajlović

U Beogradu je danas otvoren novi punkt za vakcinaciju protiv koronavirusa, a nalazi se u “Beo šoping centru”.

Na tom punktu, u Ulici Vojislava Ilića 141, građanima su na raspolaganju “Sinofarmova” i “Fajzerova” vakcina, a obezbeđeno je ukupno 100 vaučera u vrednosti od po 3.000 dinara koje će dobiti svaki peti vakcinisani građanin.

Otvaranju novog punkta prisustvovali su zamenik gradonačelnika Goran Vesić, gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević i članice grupe “Hjurikejn”, koje su time podržale proces imunizacije.

Tanjug/Strahinja Aćimović

Vesić je u ime Grada Beograda zahvalio članicama te grupe, koje su nas predstavile na Evroviziji u Roterdamu, jer su se odazvale pozivu Grada da podrže proces vakcinacije.

Podsetio je da je punkt u “Beo šoping centru” drugi punkt koji je otvoren u nekom od prestoničkih tržnih centara, dodajući da je prvi otvoren u “Ušću”.

Istakao je da je u “Ušću” vakcinisano skoro 13.000 ljudi, a u autobusu adaptiranom u mobilni punkt za imunizaciju više od 3.500.

– Pokazalo se da je uspešno kada vakcinišemo ljude tamo gde dolaze, a to su tržni centri i tamo gde žive – rekao je Vesić.

Pročitajte još

Stanisavljevićeva je zahvalila rukovodstvu “Beo šoping centra” na tome što je, dodala je, omogućilo sto vaučera u vrednosti od po 3.000 dinara za one koji budu vakcinisani na punktu u tom tržnom centru.

Navela je da je u Beogradu do sada vakcinisano više od 20 odsto mladih uzrasta od 18 do 30 godina, što je, dodala je, više od proseka na nivou zemlje.

– Ali to nije dovoljno, i zato još jednom apelujemo na mlade da se vakcinišu, a pogotovo oni od 18 do 30 godina. Kada je u pitanju punoletna populacija u glavnom gradu, imamo više od 51 odsto vakcinisanih – rekla je Stanisavljevićeva.

Posted by Горан Весић on Четвртак, 03. јун 2021.

Dodala je da će punkt u “Beo šoping centru” danas raditi od 10 do 20 sati, dok će od sutra građani tu moći da prime vakcinu od 12 do 20 sati.

Članice grupe “Hjurikejn”, koje su se već vakcinisale i revakcinisale, istakle su da je proces imunizacije važan korak u borbi protiv pandemije koronavirusa.

Naglasile su da su ponosne na svoju zemlju zato što ih je, kako su rekle, dok su bile na Evroviziji u Roterdamu, dosta mladih učesnika pitalo kako mogu da se vakcinišu, jer su se prijavili u svojoj zemlji pre dva-tri meseca i niko s njima nije kontaktirao.

Kako su dodale, dosta njih će doći u Srbiju da se vakciniše.

Vakcinacija i na Zemunskom keju

Foto: Facebook/GO Zemun

Tokom predstojećeg vikenda Beograđani će moći da se vakcinišu i na punktu na Zemunskom keju, na letnjoj pozornici kod restorana “Venecija”.

Građani će moći da prime vakcinu proizvođača “Sinofarm” i “Fajzer”, od 11 do 19 časova, i u subotu i u nedelju, najavili su iz opštine Zemun.

Proces od prijave do vakcinacije traje nekoliko minuta, dok će se revakcinacija vršiti u domovima zdravlja na teritoriji gde građani imaju prebivalište.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike