Briga o najmlađima: U planu izgradnja novog dnevnog boravka za decu i mlade sa smetnjama u razvoju

09.06.2021

14:15 >> 14:02

0

Ovo je peti dnevni boravak koji ćemo početi da gradimo, a istovremeno imamo gotovo idejno rešenje i radimo projekat za šesti dnevni boravak u Zemunu - rekla

Briga o najmlađima: U planu izgradnja novog dnevnog boravka za decu i mlade sa smetnjama u razvoju
Copyright Beoinfo

Novi dnevni boravak za decu i mlade sa smetnjama u razvoju biće izgrađen u opštini Barajevo, a na današnjoj sednici Skupštine grada biće doneta odluka kojom će se obezbediti sredstva za realizaciju ovog projekta, izjavila je gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević.

Prema njenim rečima, idejno rešenje za ovaj objekat je usvojeno i dobijena je građevinska dozvola. Objekat će biti izgrađen po najvišim standardima iz oblasti socijalne zaštite.

– Predviđeno je mnogo prostora, kao što su senzorne sobe, sale za fizičke aktivnosti, zatim veliko uređeno dvorište i sve ono što je potrebno kako bi naši korisnici bili zadovoljni. Postojeći dnevni boravak u Barajevu ne zadovoljava standarde, a mi se zalažemo da naši korisnici imaju najbolje moguće uslove. Kada roditelji ostave decu ovde, želimo da oni budu bezbrižni zato što njihova deca imaju sve što im je potrebno – istakla je Stanisavljevićeva.

Nataša Stanisavljević Tanjug/Tara Radovanović

Ona je dodala da se u ove objekte u prethodnom periodu nije dovoljno ulagalo, a u proteklih pet godina Grad je izgradio četiri potpuno nova objekta za korisnike dnevnih boravaka.

– Ovo je peti dnevni boravak koji ćemo početi da gradimo, a istovremeno imamo gotovo idejno rešenje i radimo projekat za šesti dnevni boravak u Zemunu. Grad Beograd se zalaže za takvu socijalnu politiku koja će pružiti najbolje usluge korisnicima – navela je Nataša Stanisavljević.

Ona je podsetila da je 2012. godine u sistem socijalne zaštite uloženo 20 miliona dinara, a 2021. godine Sekretarijat za socijalnu zaštitu je opredelio 200 miliona dinara, što je deset puta više nego u tom periodu.

Pročitajte još:

– Ulažemo u sistem, ali i vodimo brigu o ljudima. Ne možemo da pričamo o razvoju sistema socijalne zaštite ako su objekti neuslovni. Ulaganje u dnevne boravke za decu sa smetnjama u razvoju omogućilo nam je da za 20 odsto povećamo broj korisnika i da nemamo listu čekanja. Takav sistem socijalne zaštite razvijamo i želimo da ga maksimalno poboljšamo na dobrobit naših korisnika – zaključila je gradska sekretarka.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike