Živa u termometru "skače" - leto je stiglo: Sezona kupanja na prestoničkim bazenima je otvorena

17.06.2021

09:20 >> 09:22

0

Tokom letnje sezone primenjivaće se sve epidemiološke mere i preporuke nadležnih

Živa u termometru "skače" - leto je stiglo: Sezona kupanja na prestoničkim bazenima je otvorena
Printscreen/GoogleMaps/Miroslav Ristić

Leto još malo stiže u prestonicu, živa u termometru iz dana u dan sve više “skače”, a zvanično je i juče otvorena sezona kupanja na beogradskim bazenima, te građani već imaju priliku da se rashlade od tropskih temperatura koje nas očekuju u narednim danima.

Reporteri 24sedam proverili su koji su to sve bazeni otvorili svoja vrata za kupače, kao i koliko je novca potrebno izdvojiti za ovo zadovoljstvo.

“Tašmajdan”

Letnja sezona na otvorenim bazenima SC “Tašmajdan” počela je juče, a bazeni će biti otvoreni svakog dana do kraja sezone od 10 do 19 sati.

Cena ulaznice je 400 dinara, za decu od tri do 10 godina 150, dok deca do tri godine ne plaćaju ulaz. Popodnevna ulaznica, od 15 do 19 sati, iznosi 250 dinara.

Printscreen/GoogleMaps/MillOrlovich

Na bazenima će dežurati spasilačka i medicinska služba, kao i kovid redari.

Tokom letnje sezone primenjivaće se sve epidemiološke mere i preporuke nadležnih.

Istovremeno, zatvoreni bazen će raditi u redovnim terminima, radnim danima od šest do devet sati i od 12 do 18 časova, a vikendom od 12 do 18 sati.

“Olimp”

– Sezona kupanja na otvorenim bazenima počela je jutros u 10 časova. Zadovoljstvo nam je što ćemo ugostiti mnoge Beograđane, naravno, uz poštovanje svih epidemioloških mera – rekli su za 24sedam zaposleni u SC “Olimp”.

Cene karata se razlikuju u zavisnosti od toga da li ćete se opredeliti za popodnevni ili prepodnevni termin, te su tako popodnevne karte nešto jeftinije – 50 dinara za decu i 200 za odrasle, dok su celodnevne 100 dinara za decu.

Odrasli jutarnje kupanje plaćaju 450 dinara, a celodnevno 500.

Printscreen/GoogleMaps/DejanĐurić

Radno vreme otvorenih bazena je od šest ujutru do ponoći.

Građani se mogu prijaviti za brojne besplatne programe na bazenima, otvorenim terenima i salama u julu i avgustu, kao što su “Škola plivanja Olimp 2021” – obuka neplivača i usavršavanje tehnike plivanja i “Besplatni dani plivanja olimp 2021” – besplatna sreda.

“11. april”

– Sezona kupanja na našim bazenima počinje u subotu, 19. juna. Vrata će za sve sugrađane biti otvorena od 10 do 19 časova. Cena karte za odrasle osobe je 400 dinara – rekli su za 24sedam iz SRC “11. april”.

Printscreen/GoogleMaps/MilanĐurić

Najkasnije će u petak, 18. juna, na sajtu SRC “11. april” biti dostupne informacije o besplatnim programima koji će tokom leta biti dostupni građanima.

SRC “25. maj”

Radno vreme otvorenih bazena na “25. maju” tokom nedelje biće od 10 do 19 časova, a vikendom od devet do 19 sati.

– Mnogobrojni pozivi i poruke pristigle od strane naših posetilaca ukazuju na veliko interesovanje i želju da se ponovo okupimo na našem omiljenom kupalištu. Pored tri bazena, kupačima su na raspolaganju dodatni sadržaji u vidu tuševa, ležaljki i suncobrana, kao i mogućnost korišćenja ugostiteljskih usluga tokom boravka na otvorenim bazenima – navode iz SRC “25. maj”.

Printscreen/GoogleMaps/LjiljanaĐorđević

Cene celodnevnih karata se kreću od 150 dinara za decu stariju od pet godina i osobe sa hendikepom, do 400 dinara za odrasle. Ako dolazite sa jednim ili dvoje dece, možete kupiti porodičnu kartu, koja košta 800 dinara, a na raspolaganju su i mesečne i sezonske karte, kao i brojni popusti.

“Košutnjak”

Otvaranje letnje sezone na bazenima na Košutnjaku planira se između 20. i 25. juna, u zavisnosti od vremenskih uslova.

Novi cenovnik će za koji dan biti dostupan na sajtu bazena, a cene će najverovatnije biti neznatno više u odnosu na prošlu godinu.

Pročitajte još

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi