Gradonačelnik sa ambasadorom Malezije: Beograd i Kuala Lumpur - "zeleni gradovi"

17.06.2021 | 09:32

Autor: Lj. Stanković

Impresioniran sam kako je proces vakcinacije organizovan u Srbiji i zaista zaslužujete sve pohvale koje stižu sa svih strana, kazao je Tazril Tarmiz

Copyright Beoinfo

Gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić primio je danas otpravnika poslova ambasade Malezije Kairula Tazrila Tarmizija.

Otpravnik poslova Tarmizi i gradonačelnik Radojičić započeli su razgovor najaktuelnijom temom u poslednjih godinu dana, pandemijom virusa korona, saopštio je Sekretarijat za informisanje.

Tazril Tarmizi je izneo iskustva svoje zemlje, kako u borbi s pandemijom, i to kada je bila u najjačem zamahu, tako i o načinu na koji je organizovan proces vakcinacije u Maleziji, ali i u Srbiji.

Copyright Gradonačelnik prof. dr Zoran Radojičić sa ambasadorm Malezije

Impresioniran sam kako je proces vakcinacije organizovan u Srbiji i zaista zaslužujete sve pohvale koje stižu sa svih strana, kazao je Tazril Tarmizi.

Gradonačelnik Radojičić je otpravniku poslova zahvalio na lepim rečima i još jednom dodao da naši zdravstveni radnici zaslužuju svaku reč pohvale koja im je upućena.

S tim u vezi je naglasio i izuzetnu stručnost naših lekara, sa čim se složio i otpravnik poslova ambasade Malezije, dodavši da se u tom smislu kao dobra nameće inicijativa da studenti iz Malezije dolaze na studije medicine u našu zemlju.

– Razgovor koji smo vodili je bio izuzetno interesantan. Bilo je zanimljivo čuti iskustva iz ove daleke zemlje u Jugoistočnoj Aziji. Posebno mi je zadovoljstvo bilo čuti da Tazril Tarmizi Beograd doživljava kao veoma moderan i zelen grad, s mnogo parkova i staza za bicikliste, što je u potpunosti u skladu s našom vizijom Beograda – zaključio je gradonačelnik Radojičić.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam