Fudbal, košarka, odbojka, rukomet, atletika: Besplatne škole sporta u 12 opština

18.06.2021

08:35

0

To su danas najavili ministar omladine i sporta Vanja Udovičić i zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić

Fudbal, košarka, odbojka, rukomet, atletika: Besplatne škole sporta u 12 opština
Copyright Profimedia (Ilustracija)

Grad Beograd će zajedno sa Ministarstvom omladine i sporta od septembra za decu od prvog do četvrtog razreda osnovnih škola u 12 beogradskih opština uvesti besplatne škole sporta.

To su danas najavili ministar omladine i sporta Vanja Udovičić i zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, koji su obišli Osnovnu školu “Sveti Sava” na Vračaru.

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, Tanjug/Strahinja Aćimović

Ministar je rekao da je cilj ove akcije da deca imaju mogućnost da se u svojim školama besplatno bave sportom, kao i da se motiviše još veći broj dece da uđu u sistem sporta.

– Želimo da skrenemo pažnju na roditelje i celokupno društvo koliko je značajno baviti se rekreativnim sportom i deci usaditi sportski duh. Ukoliko želite da budete najbolji u bilo čemu osnov je da budete zdravi i da se tako ophodite prema sebi samima – rekao je Udovičić.

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, Tanjug/Strahinja Aćimović

Istakao je da se zajedno sa Gradom Beogradom, a na inicijativu zamenika gradonačelnika, nastavlja akcija opremanja fiskulturnih sala u prestonici.

Besplatne škole sporta biće organizovane u 125 škola, a učenici će moći da izaberu između osam sportova – košarka, fudbal, odbojka, rukomet, ritmička gimnastika, ples, džudo i atletika.

– Ovim projektom će biti obuhvaćeno oko 60.000 dece i na taj način ćemo omogućiti da roditelji ne moraju da im plaćaju škole sporta – rekao je Vesić.

Ilustracija/Profimedia 

Naveo da će se projekat od septembra sprovoditi u 12 beogradskih opština i izrazio očekivanje da će od nove godine biti proširen i na ostalih pet opština.

Zahvalio je ministru Udovičiću koji je podržao ovaj projekat, navodeći da je Ministarstvo omladine i sporta obezbedilo novac.

– Ovo pokazuje kako zajedno možemo da učinimo nešto za decu Beograda – dodao je Vesić.

Pozvao je roditelje da kontaktiraju škole i dodao da će se upis u besplatne škole sporta vršiti preko opština.

– Naš cilj je da sledeće godine ovim projektom obuhvatimo svih 17 opština, da u nekom trenutku pokrijemo svu decu o prvog do osmog razreda i obezbedimo neke dodatne aktivnosti kao što je plivanje – rekao je Vesić.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike