MOJ BEOGRAD Dragana Katić: Sa Brankovog mosta cela istorija i arhitektura mi je na dlanu

19.06.2021

17:30 >> 19:50

0

Autor: Jovana Vrećo

Voditeljka za 24sedam otkriva šta se to promenilo u današnjem duhu grada, u odnosu na onaj od pre 20 godina

MOJ BEOGRAD Dragana Katić: Sa Brankovog mosta cela istorija i arhitektura mi je na dlanu
Copyright Dragana Katić ATAImages/Antonio Ahel

Voditeljka Dragana Katić otkriva za 24sedam koja je pesma svaki put podseti na Beograd, šta je za nju zaštitni znak prestonice, ali i šta se to promenilo u današnjem duhu grada, u odnosu na onaj od pre 20 godina.

“Detinjstvo pamtim po Trgu Republike. Odrasla sam na Karaburmi i tu su mi bili prvi izlasci u grad. Najviše se sećam onih čuvenih kiosaka za viršle.

Zaštitni znak prestonice za mene je Brankov most. I dan-danas kad ga prelazim jednim pogledom obuhvatim i stari i novi Beograd. Cela istorija i arhitektura mi je na dlanu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Dragana Katić (@dragana_katic)

Pesma koja me prva asocira na ovaj grad jeste – ‘Beograde na ušću dveju reka ispod Avale’. To je ujedno i prva pesma koju smo u školi naučili.

Kada bih morala stranca da odvedem na neko mesto u ovom gradu, prvo bih ga prevezla preko Brankovog mosta da vidi ceo grad, a potom Patrijaršija, Kosančićev venac, pa Hram Svetog Save.

Pročitajte još:

Beograd se gradi i koliko god se sporili oko izgleda i rešenja kako ga treba graditi, ja osetim ponos kada vidim i čujem da veliki broj stranaca dolazi. To je najveća promena i uspeh grada.”

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike